Rekordvinster till Europaskolan Strängnäs på årets regionala UF-mässa

Våra elever har gjort det igen – och denna gång med storslam! De vann nämligen allt som gick att vinna i den regionala UF-mässan Entreprenörskap på riktigt. Nu väntar SM i Älvsjö för Europaskolan Strängnäs via Fold it UF, T-UF och affärsplanen från ReFruit UF. Stort grattis till er, alla fantastiska entreprenörer!

Hela 130 UF-företag fanns på plats under årets UF-mässa Entreprenörskap på riktigt i Katrineholm. Det är Södermanlands största mässa för unga företagare, som i år gick av stapeln lördagen den 23 mars.

Mässan Entreprenörskap på riktigt arrangeras varje år runt om i Sverige av Ung Företagsamhet, en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation. Tanken är att ge landets unga företagare möjlighet att sälja, knyta värdefulla kontakter och tävla i 16 olika kategorier av entreprenörskap. Till den energifyllda mässan bjuds även allmänheten in, och i juryn fanns i år drygt 80 representanter från Södermanlands näringsliv.

Resultatet: rekord för Europaskolan Strängnäs UF-företag, som tog hem 5 guld, 4 silver och 3 brons! Ett resultat som återigen är bevis på våra elevers sanna entreprenörsanda och även ett utmärkt betyg till våra lärare. ”Europaskolan Strängnäs företagarelever, framtidens entreprenörer – ni är grymma!” Det skrev de stolta lärarna Robert Berg och Caroline Noreen i sociala medier när tävlingen var avgjord.

Nu väntar SM-final för T-UF, Fold it UF samt Sabina Strandbergs affärsplan för ReFruit UF, som
får representera Södermanland på Stockholmsmässan i Älvsjö, den 6 till 7 maj.

Stort grattis till alla pristagare och lycka till i SM! Vi är så stolta över er.


Här är hela listan över priser till UF-företag från Europaskolan Strängnäs:

Årets affärsplan:
ReFruit (GULD)

Årets årsredovisning (2018):
Get Organized (GULD)

Årets reklamfilm:
Fold it (GULD)

Årets marknadsföring:
Fold it (GULD)

Årets hållbara UF-företag:
Tangleless (BRONS)

Årets hantverkare:
Spezie (BRONS)

Årets samhällsentreprenör:
NightLight (BRONS)

Årets vara:
Fold it (GULD)
Straws (SILVER)

Årets monter:
T-UF (SILVER)

Årets säljare:
Tom Andersson (SILVER)

Årets företag:
Fold it (SILVER)