Tio pallplatser gick till Europaskolan Strängnäs på årets regionala UF-mässa

Våra elever har gjort det igen – nämligen levererat på topp! Denna gång blev det hela tio pallplatser varav 6 förstaplatser i årets regionala UF-mässa. Nu väntar SM i Älvsjö för några av dem. Stort grattis till alla fantastiska entreprenörer!

På årets UF-mässa deltog 150 UF-företag (453 elever) från hela Sörmland. Mässan gick av stapeln torsdagen den14 mars på Volvo CE Arena i Eskilstuna, och är en kvalificeringstävling till Svenska Mästerskapen i Ung Företagsamhet. SM-finalerna hålls sedan för de kvalificerade UF-företagen i Älvsjö på Stockholmsmässan, den 28–29 maj.

För våra elever började dagen tidigt med att bygga och iordningställa sina mässmontrar. Vid 12-tiden var det dags för invigning av mässan och de första prisutdelningarna. Redan här knep vi våra första pallplatser i kategorierna Bästa affärsplan och Bästa årsredovisning. (Se alla våra resultat nedan).

Klockan 13.00 öppnade mässan för både skolor och allmänhet, antalet besökare fylldes stadigt på vart efter dagen gick.

Under tiden arbetade juryn, som bestod av omkring 100 jurydeltagare, hela tiden med bedömning av UF-företagens (sedan tidigare inskickade) skriftliga rapporter, muntliga företagspresentationer, intervjuer, mässmontrar och monteragerande.

Vid 18-tiden var det slutligen dags utdelning av övriga priser. Sist i raden av priser delades prestigepriset Bästa UF ut, och det gick till Europaskolan Strängnäs UF-företag Kviss UF.

Efter prisceremonierna återstod bara arbetet med att packa ihop montrar och pick och pack igen. Och det var trötta men nöjda och lyckliga UF:are som gjorde sig redo för hemfärd efter en kul men intensiv dag med många intryck.

Se ett videoklipp från mässan här >

Tack till alla för er insats och stort grattis till alla pristagare och lycka till i SM! Vi är så stolta över er.

Här är listan över priser till UF-företag
från Europaskolan Strängnäs:

1:a platser

Bästa årsredovisning: Glada Färger UF, SM-plats

Bästa affärsplan: Kviss UF, SM-plats

Året raket: PolitikerKampen UF, SM-plats

Bästa monter: Linneas Idrottsstjärnor UF

Bästa innovation: PolitikerKampen UF, SM-plats

Bästa UF: Kviss UF, SM-plats

2:a platser

Årets vara: Kviss UF

Årets raket: Kviss UF

Årets monter: PolitikerKampen UF

3:dje plats

Bästa affärsplan: Linneas Idrottsstjärnor UF