Studieresor

Studieresor

Utöver bildnings- och språkresor, erbjuder Europaskolan Strängnäs intressanta studieresor. Resorna är för dig som läser engelska, Företagarprogrammet, Kemi/Fysikprogrammet och spetsutbildningen Scienceprogrammet.

Världens största partikelfysiklaboratorium – det kan du besöka som naturvetarelev i årskurs 3. Då reser vi till CERN (Organisation Européenne pour la Recherche Nucléaire) utanför Genève. Här får du bland annat lyssna till forskare som föreläser om ATLAS-detektorns funktion och se utställningen om forskningen på CERN. Det blir också besök på FN:s Europahögkvarter, botaniska trädgården och Röda korsets museum.

Om du läser vid vårt samhällsvetenskapliga spetsprogram Modern Humanities så får du resa till platser där dåtid och nutid smälter samman. Vi studerar och upplever besöksmål som format vår historia och påverkar världen i dag. Tidigare år har vi varit i New York för att exempelvis besöka FN:s högkvarter, den svenska FN-representationen, 9/11 Memorial och Ellis Island samt uppleva Metropolitan Museum of Art. Utöver detta har vi även besökt världens politiska maktcentrum Washington DC med fokus på viktiga platser kring The National Mall.

Europas finanscentrum – London – får du besöka som sistaårselev på Företagarprogrammet (EK). Här får vi en förståelse för varför London är så viktig för finansvärlden, genom studiebesök på exempelvis Skandia Old Mutual, Svenska Handelsbanken, Svenska Handelskammaren, Exportrådet, London Metal Exchange och McGuireWoods. Vi ser också vilka möjligheter det finns i London för framtida studier och jobb.

En sommarresa till England blir det för andraårseleverna som studerar engelska. Då står engelsk historia, kultur och språk i fokus. Veckan innan läsårsstart besöker vi Oxford och Stratford, utforskar natursköna och förhistoriska platser samt ser romerska lämningar. Resan avslutas med en dag i London.

Paula Holst, tidigare elev, om sin sommarresa till England:

“Resan till England i augusti var mycket minnesvärd! Vi åkte i en liten grupp vilket gjorde att vi fick bättre möjlighet att anpassa resan till våra önskemål. I vanliga fall är huvudattraktionen alltid London, men eftersom jag och många andra varit där tidigare var det roligt att få åka ut i det engelska landskapet och se delar vi inte gjort tidigare – England har så mycket mer att erbjuda än bara huvudstaden!

Det var ett fullspäckat schema med många inplanerade aktiviteter så att vi skulle få ut så mycket som möjligt av veckan. Min personliga favorit var det otroligt vackra slottet Arundel Castle som var olikt allt annat jag sett tidigare.

Helt klart en mycket bra resa!”