ESS_bildspel-1
ESS_bildspel-2
ESS_bildspel-10
ESS_bildspel-3-1
ESS_bildspel-4
ESS_bildspel-5
ESS_bildspel-13
ESS_bildspel-6
ESS_bildspel-8
ESS_bildspel-11
ESS_bildspel-12
ESS_bildspel-14
previous arrow
next arrow

Välkommen till Europaskolan Strängnäs

roligt att du är nyfiken på gymnasiet Europaskolan Strängnäs, följ med oss på en rundtur och se vad vi har att erbjuda.

Här nedanför hittar du massor av information. Kika runt och känn på den speciella stämningen som råder hos oss, den som redan våra första elever satte namn på, nämligen: Europaandan!

Därför ska du välja Europaskolan Strängnäs

Vill du bli väl förberedd för högre studier och framtida jobb, både i och utanför Sverige? Vi är en friskola med riksintag – för dig som vill lite mer. Europa- och omvärldsorientering är vår profil, i fokus står bildning och kunskap, trygghet och studiero.

Vi erbjuder sex program, varav två spetsutbildningar

Hos oss får du tidigt kontakt med övriga Europa, näringslivet och högskolan. Det öppnar många dörrar! Välj mellan naturvetenskap, samhällsvetenskap, företagande och humaniora – dessutom erbjuder vi två olika spetsutbildningar: inom MA/NO eller SO.

Stadscampus – vår unika skolmiljö

Precis vid Mälaren ligger vår skola, i Strängnäs historiska stadskärna. Här har varje gymnasieprogram sin egen byggnad, precis som på ett universitet. Det främjar och stärker gemenskapen och tar vara på kulturarvet. Välkommen till vårt stadscampus!

Vi menar allvar med måltidsupplevelsen!

Hos oss får du god, näringsrik mat med stor valfrihet, alltid lagad från grunden av våra egna kockar. Vi gör skolmåltiden till en upplevelse för både kropp och själ. Vi värnar om hälsa, klimat och miljö.

Möt våra lärare och elever – i personliga intervjuer

Hur har elever och lärare upplevt sin tid hos oss, och vad har den betytt för deras personliga utveckling och framtidsval? När vår skola fyllde 25 år, 2019, intervjuade vi flera av dem för en jubileumssajt.

Våra traditioner och elevföreningar

Att ha roligt tillsammans och värna om stor gemenskap, det är en viktig del av vår skola. Både inom och mellan årskurserna! Vi firar många traditioner ihop och här finns flera kreativa elevföreningar.

Aktuellt på Europaskolan Strängnäs

Här hittar du nyheter och aktuella händelser.

Europaskolan Strängnäs spetstrea Science21 på studieresa till CERN

Tidigare i våras åkte ett gäng glada och taggade naturvetareleverna i årskurs tre på studieresa till Genève och ...

Europadagen firades bland annat med besök av Johan Forssell på Europaskolan Strängnäs

Den 9 maj infaller varje år Europadagen och det firar vi givetvis här på Europaskolan Strängnäs! Men eftersom det i år ...

Uppskattat besök på Europaskolan Strängnäs av överstelöjtnant Joakim Paasikivi

Fredagen den 22 april hade vi det stora nöjet att få besök av Joakim Paasikivi här på Europaskolan Strängnäs. Paasikivi ...