Välkommen att besöka Europaskolan Strängnäs

Nyfiken på Europaskolan Strängnäs? Du är alltid välkommen att besöka oss för att träffa våra lärare och elever, se hur lektionerna går till och få svar på dina frågor. Det är bara att kontakta oss för att boka en dag som passar. Varje höst ordnar vi också öppet hus med information och rundvandring på skolan.

Besök oss under en vanlig skoldag

Du är varmt välkommen att besöka Europaskolan Strängnäs en vanlig skoldag, när som helst under läsåret. Då blir du mött av en fadder, som låter dig följa en klass under dagen.

Detta är ett perfekt tillfälle att känna av stämningen på skolan, samtidigt som du träffar både lärare och elever. Du får också bekanta dig med skolans område – vårt stadscampus – som ligger vid Mälaren i Strängnäs historiska stadskärna.’

Öppet hus varje höst

Varje höst ordnar vi öppet hus inför gymnasievalet. Då bjuder vi först in till information i skolans aula, Djäknehallen, där våra rektorer berättar om verksamheten. Sedan får du titta runt i skolans olika byggnader på vårt stadscampus. På plats finns både lärare och elever som redan går på skolan. Passa på att ställa frågor!

Nästa öppet hus äger rum lördagen den 11 november. Då du får veta mer om skolans program och profilområden. Varför vi gör bildningsresor i Europa och till vilka länder. Vad de olika elevföreningarna och kårverksamheten har att erbjuda och mycket mer. Välkommen!

Har du frågor eller funderingar? Välkommen att höra av dig!

Nicklas Hellmark
Studie- och yrkesvägledare

E-post: nicklas.hellmark@europaskolan.se
Telefon: 0152-33 11 05