Pallplatser för Europaskolan Strängnäs i Företagspitchen 2020

En förstaplats och två andraplatser – det blev resultatet för Europaskolan Strängnäs UF-företag i årets upplaga av Företagspitchen. Stort grattis till vinnarna Quizbox och andrapristagarna Silly och Take your time!

Den 10 november var det dags för Företagspitchen 2020. Det är en årlig pitchtävling som arrangeras av Ung Företagsamhet i Södermanland tillsammans med Sörmlands sparbank och Sparbanken Rekarne.

I Företagspitchen får länets UF-företagare möjlighet att presentera sig via varsin pitch på fem minuter. Juryn består av personer från näringslivet, som också kommer med råd och tips till de unga företagarna inför framtiden.

I år sökte knappt 100 företag till Företagspitchen i Södermanland. Presentationerna hölls enbart digitalt denna gång, med anledning av den pågående pandemin. Detta hindrade dock inte deltagarna från att satsa helhjärtat för att sälja in sina produkter och tjänster.

Från Europaskolan Strängnäs sökte åtta UF-företag, varav sex blev antagna och tre slutade på pallplats, då de kammade hem både guld och silver!

På första plats, under den första tävlingsdagen, kom Quizbox UF som har tagit fram ett ”fartfyllt och roligt sällskapsspel” för den som ”gillar att glänsa” med sina kunskaper eller erfarenheter. Här är juryns motivering:

”Vinnarna i företagspitchens första tävlingsdag levererade en proffsig pitch som gav juryn ett gott skratt. Med bra interaktion och med produkten i centrum gjorde de samtliga i juryn rejält köpsugna. Företaget lyckades framhäva produktens användningsområde samtidigt som de visade upp ett hållbarhetsperspektiv. Möjligheten att få sina ’allmänbildade egon’ utmanade med hjälp av detta lärorika spel gjorde juryn övertygade om att företaget kommer att nå långt.”

Dag två kom Silly UF på andra plats, ett UF-företag som säljer återanvändbara och multifunktionella påsar av silikon. Påsarna passar ”den matlagningsintresserade med kreativitet i fokus” och den som ”vill förvara snyggt, smidigt och hållbart för en liten peng”.

Take your time UF tog hem andrapriset den tredje tävlingsdagen, med sitt ”smidiga, stilrena och betydelsefulla” timglas. En produkt som ”ökar medvetenheten och påminner samtliga om att ta sitt hygieniska ansvar”.

”Superkul evenemang”, utropade de glada vinnarna i sociala medier, samtidigt som de tackade så mycket för att de fick vara med.

Stort grattis allihop – vi inom Europaskolan är så stolta över era insatser!

Läs mer om pristagarna här:
Quizbox UF >
Silly UF >
Take your time UF > 

Läs mer om Företagspitchen i Södermanland här >