Framgångsrik UF-mässa i Tallinn med pris till QuickSort UF från Europaskolan Strängnäs

Den 7 till 9 februari bar det av till Tallinn för två av våra UF-företag: WrapWell UF och QuickSort UF. Det var nämligen dags för den internationella UF-mässan Estonian Student Company Trade Fair 2020. En mässa som slutade med pallplats för QuickSort UF, som vinnare av Best International Student Company.

Estonian Student Company Trade Fair arrangeras av JA Eesti, som är Estlands motsvarighet till Ung Företagsamhet i Sverige.

Detta är Europas största internationella mässa för unga företagare, med 300 UF-företag från sju olika länder.

UF-företaget QuickSort UF

Från Europaskolan Strängnäs deltog två UF-företag, som båda tagit fram nya produkter för att fylla marknadens behov. QuickSort UF har tagit fram en påse för strumpsortering och WrapWell UF en silikonduk för återbruk.

UF-företaget WrapWell UF

Vistelsen i Tallinn började med ett besök på svenska ambassaden, där vi fick träffa ambassadör Mikael Eriksson som beskrev sitt arbete. Han berättade också om hur handeln mellan Sverige och Estland ser ut samt vilka skillnader det finns i affärskulturen.

På lördagen var det dags för UF-mässan med efterföljande prisutdelning och bankett. Mässan ägde rum i en stor shoppinggalleria, med gott om utrymme för alla deltagare.

Våra elever var mycket engagerade och gick ”all in” för att sälja sina produkter. Mycket bra jobbat, allihop!

QuickSort UF tog dessutom hem priset som Best International Student Company, till vår stora glädje. Varmt grattis, ni är fantastiska!

Vi vill också rikta ett varmt tack till Sparbanksstiftelsen Rekarne som gjorde denna resa möjlig.

Läs mer om QuickSort UF här >
Läs mer om WrapWell UF här >