Välkommen på föreläsningar om hållbart resande, tisdagen den 25 februari

Hur reser man jorden runt utan att flyga? Och hur funkar det egentligen med tågsemester i Europa? Kom till Djäknehallen, tisdagen den 25 februari, för inspiration och många konkreta tips! Då bjuder skolans miljöförening in till två föreläsningar om hållbart resande! Föreläsningarna är gratis och öppna för allmänheten.

Europastudenter för klimatet är Europaskolan Strängnäs miljöförening som arbetar med att uppmuntra elever och lärare till att göra klimatsmarta val i vardagen. På ett vänligt sätt informerar de om miljön och hur omställning mot ett hållbart samhälle kan vara spännande och kul i stället för begränsande och tråkigt.

Under våren anordnar de en rad aktiviteter i form av föreläsningar och klädbytardag. Deras event sker i samarbete med Naturskyddsföreningen, Studiefrämjandet och Klimatinitiativ Strängnäs. I morgon, tisdag, äger de första av deras föreläsningar rum, båda med fokus på hållbart resande!

Tisdagen den 25 februari, klockan 17.00 kommer Carl Hamnesjö till Djäknehallen för att inspirera till flygfritt resande. Han har själv gjort en jorden-runt-resa utan att flyga! Med fraktfartyg, tåg och buss som främsta färdmedel har han rest från kontinent till kontinent under 10 månader. Nu kommer han till Europaskolan Strängnäs aula för att berätta om sina erfarenheter. Kom och ta del av tips och råd kring hur du kan planera din egen flygfria resa!

Klockan 19.00 inleds tisdagens andra föreläsning, med fokus på tågsemester. Under denna presentation besvaras frågor som: Vart åker man? Hur bokar man? Hur funkar det med barn? Tre Strängnäsbor med erfarenhet av att tågsemestra i Europa delar med sig av sina bästa tips och konkreta råd kring att lägga upp sin egen tågresa.

Varmt välkommen till antingen den ena föreläsningen eller båda två!

Vill du veta mer om föreningen Europastudenter för klimatet?
Följ deras arbete via Instagram. >

Läs mer om föreläsaren Carl Hamnesjö här. >