Lunchlådor till eleverna på Europaskolan Strängnäs, som har distansundervisning

Vad händer med skolmåltiden för de elever på Europaskolan Strängnäs som nu har distansundervisning? Svaret är lunchlådor! Skolrestaurangen Järnhandeln är stängd men
matlagningen är i full gång bland våra kockar. Nu får nämligen eleverna möjlighet att beställa lunchlådor som kan ätas hemma.
På grundskolorna Europaskolan Rogge och Europaskolan Malmköping serveras lunchbuffé som vanligt men med åtgärder för att eliminera all trängsel.

Eget kök, med egna kockar, och mat som på restaurang – det är eleverna vana vid inom Europaskolan. Men vad händer nu under den rådande coronapandemin?

Eleverna på gymnasiet Europaskolan Strängnäs har möjlighet att beställa lunchlådor som kan ätas hemma, trots att matsalen (”skolrestaurangen”) Järnhandeln är stängd. I köket pågår därför matlagningen för fullt, då många efterfrågar den delikata hämtmaten.

Lunchlådorna beställs via en länk på SchoolSoft, senast klockan 20.00 på onsdagen veckan före. Eleverna beställer alltså för en vecka åt gången.

Utlämning sker måndagar (3 matlådor) och torsdagar (2 matlådor), mellan klockan 07.30 och 09.00.

Vi är måna om att maten ska vara nylagad, då vi alltid har matgästens bästa i fokus. Därför är en del arbetstid för köket nu förlagd till söndagar och mycket tidiga måndagsmorgnar (från cirka 03.30).

På grundskolorna Europaskolan Rogge och Europaskolan Malmköping serveras lunchbuffé som vanligt, eftersom eleverna är på plats i skolan. Där är menyn nu reducerad för att hålla köerna kortare. Men framför allt har man spridit ut ankomst till och placering i matsalen för att eliminera all trängsel som annars lätt uppstår.

Smaklig måltid!