Kökschef Mattias Holmberg:

Här är våra riktlinjer för skolmåltiden inom Europaskolan

Europaskolan växer så det knakar! Självfallet önskvärt och hur kul som helst, men det innebär även att våra rutiner och styrdokument måste ses över. Dit hör riktlinjerna för skolmåltiden. Här berättar vår kökschef Mattias Holmberg om tankarna bakom dem.

När jag började här för snart sju år sedan så var uppdraget relativt enkelt formulerat: ”Erbjud en varierad, restaurangmässig måltid till samma kostnad vi har i dag och med utgångspunkt i mat och måltid.”

I dag har vi dubbelt så många munnar att mätta och är fördelade på tre tillagningskök* i stället för ett. Uppdraget är detsamma, men med en så stor verksamhet som vi vuxit till räcker inte den meningen tillsammans med en kökschefs ibland svävande visioner som målbild.

Därför har vi under det gångna läsåret upprättat dessa riktlinjer, som ett litet ramverk med vår grundfilosofi, utan att inskränka på personalens fantasi och arbetsglädje. Allt för att vi skall kunna hålla en jämn och hög standard över tid.

Här kan du ta del av våra riktlinjer >

Trevlig läsning och välkomna till bords!
Mattias Holmberg, kökschef

* Alla skolor inom Europaskolan har i dag varsitt tillagningskök: gymnasiet Europaskolan Strängnäs samt grundskolorna Europaskolan Rogge och Europaskolan Malmköping.