Europaskolan Strängnäs vinner fysiktävlingen Månadens problem för andra månaden i rad

Vi har gjort det igen! För andra månaden i rad vinner elever från vår skola Svenska Fysikersamfundets fysiktävling ”Månadens problem”. Denna gång gratulerar vi Sara Elmgart, Lovisa Strange (igen!), Ida Andersson och Carl ”Calle” Klang. Snyggt jobbat!

Varje månad författar Svenska Fysikersamfundet ett fysikproblem, som gymnasieelever runt om i Sverige uppmanas att lösa. Föreningens syfte är att sprida information om fysik och fysikutbildning och att stimulera intresset för naturvetenskap.

Nu har Europaskolan Strängnäs tagit hem vinnartiteln för andra månaden i rad. I september 2019 var det, som vi tidigare berättat, Georg Persson och Lovisa Strange i
den naturvetenskapliga spetstrean Science 17.

Månadens problem i oktober 2019 löstes i samma klass, Science 17, denna gång av konstellationen Sara Elmgart, Lovisa Strange, Ida Andersson och Carl ”Calle” Klang. Lovisa är därmed en av vinnarna hela två månader i rad! Problemet löstes också med full pott, vilket gör oss omåttligt stolta.

Förutom äran får vinnarna njuta av varsin filmkväll framöver, då priset består av biobiljetter.

Varmt grattis till våra duktiga spetselever!

Vill du själv pröva att lösa det problem som våra ambitiösa och hårt arbetande elever löste, kan du göra det här >