Oskar Lindh fick novell
publicerad i antologin Unga Sörmland

Oskar Lindh. Foto: Exakta Photo AB.

En skruvad thriller i tandläkarmiljö – det är novellen Operationen, som gav en av våra elever plats i antologin Unga Sörmland. Stort grattis till Oskar Lindh i Science 18 på Europaskolan Strängnäs!

Unga Sörmland är en nyutkommen antologi, med texter av 18 ungdomar i länet. Bakom initiativet står litteraturutvecklingen inom Region Sörmland, med syftet att ge unga skribenter möjlighet att bli publicerade och samtidigt få uttrycka tankar, känslor och idéer – även de mest märkliga sådana.

I den 128 sidor långa antologin ger de vinnande ungdomarna varsin bild av livet och framtiden. Formatet är brett och innehåller allt från noveller och dikter till låttexter och rappande. Själva produktionen har skett lokalt, via Widegrens förlag i Flen och tryckeriet Linderoths i Vingåker, och för omslaget står också en sörmlänning: Christian Holmér i Oxelsösund.

En av de utvalda författarna är Oskar Lindh från Europaskolan Strängnäs, något som förstås gör oss oerhört stolta. Oskars bidrag heter Operationen och beskrivs som en ”vild existentialistisk thriller i tandläkarmiljö”.

Så här lyder den inskickade presentationen av Oskars svensklärare Sofia Stensgård:

”Med en enträgen iver strävar denna elev mot att hela tiden utveckla sitt språk och sitt litterära grepp. De mest spännande intriger växer fram och med en inspiration ifrån de stora författarna tar årets Oskar Lindh stora kliv.”

Har då Oskar något tips till andra skrivande elever inom Europaskolan? Ja, självklart:
– Vill du skriva: Var inte rädd för att börja smått, för de små framstegen varje dag lär leda till gigantiska förbättringar över tid.

Själv fortsätter Oskar sitt skrivande i både större och mindre skala. Parallellt med en större spänningsroman skriver han dikter och noveller. Skrivandet har helt enkelt blivit ett beroende!

För den skrivintresserade är det viktigt att ”bara sätta sig ner och skriva”, menar Oskar i en intervju för den digitala tidskriften Trakten. Då först kan man utforska om en idé verkligen fungerar. Att så är fallet för novellen Operationen är härmed konstaterat, då Oskar genom den tagit första steget till ett skrivande för publik.

Vi på Europaskolan säger återigen stort grattis och önskar Oskar lycka till med skrivandet även i framtiden!

Läs mer om Unga Sörmland och Oskar Lindh här >

Antologin Unga Sörmland finns både att köpa hos lokala återförsäljare i Sörmland och i bokhandeln på nätet.