Europaskolan Strängnäs till riksfinal i International Language Competition 2020

Riksfinal i International Language Competition – det väntar för Europaskolan Strängnäs, som just vunnit regionfinalen i Sveriges största språktävling. Stort grattis säger vi till våra duktiga elever Elsa Ekerwall Andersson och Elias Hjert!

International Language Competition är en språk- och kulturtävling i moderna språk (tidigare kallad Språkolympiaden.) Tävlingen är rikstäckande och vänder sig till både grund- och gymnasieskolor i varje land.

Det främsta syftet med tävlingen är att uppmuntra elever att läsa moderna språk på högre nivå. Vidare är syftet att skolungdomar ska få ett ökat intresse för att tillägna sig kunskap om kunskap om kulturaspekter, historia och allmänna relevanta samhällsfrågor i de länderna där målspråket talas. Dessutom vill man främja en sund tävlingsanda samt skapa ett nät av kunskapsbyte och metodik inom moderna språk.

I 2020 års tävling har Europaskolan Strängnäs just vunnit regionfinalen! Det är Elsa Ekerwall Andersson och Elias Hjert, klass EU17, som står för insatsen med sina eminenta kunskaper i engelska.

Linda Eriksson är elevernas stolta lärare, som berättar:
– Det första kvalprovet ägde rum individuellt och digitalt på skolan. Mina elever placerade sig i topp på skolan, och Europaskolan Strängnäs vann även sammanlagt i regionen.

Under regionfinalen i Stockholm fick våra delegater tävla i par med samma slags frågor, en stor variation från realia till grammatik. Även här placerade sig mina elever i topp med bäst resultat i hela Stockholmsregionen. Därmed är vi nu inbjudna till riksfinalen!

Riksfinalen äger rum i Malmö den 16 mars, då våra elever kommer att fortsätta tävla i engelska.

Vi gratulerar till den stora framgången och önskar finalisterna stort lycka till i Malmö!

Läs mer International Language Competition här. >