Vill du jobba med skolmåltider på restaurangnivå – och fokus på hållbarhet? Nu söker vi en kock till Europaskolan i Strängnäs och Malmköping

Är du en duktig kock? Samarbetsvillig med huvudet på skaft och hjärtat på rätta stället? Då kan du bli en av oss, på friskolan Europaskolan i Strängnäs och Malmköping. Här satsar vi på en skolmåltid utöver det vanliga, för alla sinnen – med fokus på hållbarhet.

God och näringsrik mat, lagad från grunden av våra egna kockar. Det serverar vi på friskolan Europaskolan, som består av ett gymnasium och två grundskolor.

Vi strävar efter att erbjuda en av Sveriges bästa upplevelser av skolmat. Det är en viktig del av vår satsning på att vara en konkurrenskraftig och framstående skola. Hos oss är därför måltidsupplevelsen inkluderad i elevernas utbildning.

Tanken är att utmana och inspirera våra elever även inom kosten, för att göra dem bättre rustade för ett liv efter skolan. Det gör vi genom att utbildningen fortsätter in i våra ”restauranger”, där eleverna bjuds på nya smakupplevelser och en varierad kost. Samtidigt får de inblick i kostens hälso- och miljöaspekter.

Kock sökes till höstterminen 2020

Friskolan Europaskolan består av tre skolor: gymnasieskolan Europaskolan Strängnäs och grundskolorna Europaskolan Rogge och Europaskolan Malmköping. Varje skola har eget tillagningskök där maten lagas från grunden.

Nu utökar vi vår verksamhet och söker till höstterminen ytterligare en kock till vårt härliga gäng. Kanske är det du?

Du som söker är en duktig kock med huvudet på skaft och hjärtat på rätta stället. Självklart hugger du i när och där du ser att det behövs.

Kvalifikationer:

• B-körkort
  • Gymnasial restaurangutbildning eller motsvarande kunskaper
  • Kunskaper inom HACCP
  • Minst 3 års yrkeserfarenhet

Vi erbjuder:

• En trygg och stabil arbetsplats
  • Bra arbetstider med uppehållstjänst
  • Dagliga utmaningar med ärlig och direkt gästkontakt
  • Varierande arbete med viss arbetsrotation

Tjänsten är tillgänglig från och med höstterminen 2020. Du kommer huvudsakligen att vara stationerad vid Europaskolan Rogge men röra dig mellan samtliga skolor.

Skicka in din ansökan snarast, då vi anställer löpande.

Ansökan och/eller frågor mejlar du till kökschef Mattias Holmberg:
mattias.holmberg@europaskolan.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs mer om skolmåltiden och vår matfilosofi på Europaskolan i Strängnäs och Malmköping >

Stiftelsen Europaskolan äger skolkoncernen Europaskolan, som är en friskola i Strängnäs och Malmköping. Den består av gymnasiet Europaskolan Strängnäs och grundskolorna Europaskolan Rogge och Europaskolan Malmköping. Dessa skolor drivs i bolagsform, med respektive styrelse som huvudman. Stiftelsen Europaskolan är icke vinstdrivande. Den är även politiskt och religiöst oberoende.