Storslam för Europaskolan Strängnäs
i årets regionala UF-mässa

Tjugo pallplatser av 32 möjliga! Det blev resultatet för våra UF-elever i årets regionala UF-mässa. Stort grattis – ni är fantastiska!

Entreprenörskap på riktigt är Södermanlands största mässa för unga företagare, som går av stapeln varje år. Arrangör är Ung Företagsamhet, en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation.

Grundtanken med UF-mässan är att ge landets unga företagare möjlighet att sälja och knyta värdefulla kontakter, samtidigt som de tävlar i olika kategorier av entreprenörskap. Vanligtvis brukar också allmänheten bjudas in, något som förstås inte var möjligt i år heller. Tävlingen genomfördes därför digitalt. Utöver skriftliga rapporter fick eleverna också filmatisera sina bidrag – i stället för att bygga montrar. Allt skickades in i förväg utom tävlingen om bästa säljare som skedde ”live”.

Sammanlagt finns det 1 301 elever som driver 340 UF-företag i Sörmland. Desto mer imponerande är det alltså, att så många priser gick till elever från Europaskolan Strängnäs.

Våra UF-företag knep inte mindre än 9 guld-, 5 silver- och 6 bronsplatser. Eleven Charlotte Noreen vann även ett årsabonnemang till Framgångsakademin, som är Sveriges största community för självutveckling.

Extra hedrande är det att Europaskolan Strängnäs blev Årets bästa skola! Vi är så stolta våra elevers entreprenörsanda, där den ena årskullen efter den andra fortsätter att imponera på oss.

Samtidigt vill vi passa på att tacka alla som följer och stödjer våra UF-företag: Strängnäs kommun, UF-kontoret, personer inom näringslivet och före detta elever som ställer upp och ger tips.

En extra ”morot” för varje elev är också möjligheten att få ett stipendium på 50 000 kronor, inom Europaskolan. Det är entreprenörerna Hans och Ulla Sjöstedts pris, som varje år delas ut till en elev som särskilt utmärkt sig inom entreprenörskap och företagande.

Elevernas engagerade lärare, Caroline Noreen och Robert Berg, ska förstås också ha en eloge för sina insatser.

Nu siktar tre UF-företag från Europaskolan Strängnäs på att vinna SM i inte mindre än 8 kategorier av 11 möjliga: Quizbox, Ensemble och Third Hand. Riksfinalen äger rum den 10 och 11 maj.

Quizbox[/caption]

Ensemble[/caption]

Third Hand[/caption]

Stort grattis allihop för de enastående prestationerna!
Nu önskar vi finalisterna stort lycka till i SM.


Här är hela listan över priser till UF-företag från Europaskolan Strängnäs:

Årets bästa skola:
Europaskolan Strängnäs

Årets UF-företag:
1. Quizbox UF
2. Ensemble UF
3. Carry UF

Årets affärsplan:
1. Quizbox UF
2. Ensemble UF
3. Carry UF

Årets tjänst:
1. Ensemble UF

Årets vara:
1. Quizbox UF
2. Third Hand UF
3. Take Your Time UF

Årets reklamfilm:
1. BeeHumble UF
2. Ensemble UF

Årets innovation:
1. Quizbox UF
3. Take Your Time UF

Årets socialt hållbara:
1. Third Hand UF
3. Quizbox UF

Årets ekologiskt hållbara:
1. Third Hand UF

Årets säljare:
2. Charlotte Noreen
3. Elsa Lundblad

Läs mer om de vinnande UF-företagen här:

BeeHumble UF > BeeHumble UF | Facebook
Carry UF > Carryuf | Facebook
Ensemble UF > Ensemble UF | Facebook
Take Your Time UF > Take Your Time UF | Facebook
Third Hand UF > Third Hand UF | Facebook
Quizbox UF > Quizbox UF | Facebook

Läs mer om Hans och Ulla Sjöstedts stipendium >
Läs mer om Ung Företagsamhet >