Högtidlig julavslutning i domkyrkan för
Europaskolan Strängnäs

Fredagen den 20 december satte vi punkt för höstterminen på Europaskolan Strängnäs. Då samlades skolan traditionsenligt för en högtidlig avslutning i Strängnäs domkyrka.

Årets julavslutning inleddes med en välkomsthälsning av komminister Catharina Carlsson. I katedralen var det, som alltid, fullsatt med elever, personal, anhöriga och särskilt inbjudna gäster, som slutit upp för denna stämningsfulla tradition.

Så följde vacker musik, sång och diktläsning, framfört av våra begåvade elever. Vi blev, återigen som alltid, mycket imponerade av de talanger som ryms i vår skola!

Rektor Thomas Axelsson höll årets jultal, där det inte gick att ta miste på Europaskolan Strängnäs varma gemenskap och speciella stämning, också kallad Europaandan.

Näste talare var Stiftelsen Europaskolans vice ordförande Henrik Landerholm, som gjorde en tillbaka­blick på Europaskolans första 25 år. I år var det ju, som bekant, just 25 år sedan gymnasiet Europaskolan Strängnäs grundades, sedermera följt av grundskolorna Europaskolan Rogge och Europaskolan Malmköping. Det är verkligen en imponerande utveckling vi kan se tillbaka på!

Dagens sista talare var Europaskolan Strängnäs inspektor Eva Åkesson, som till vardags är rectrix magnifica vid Uppsala universitet. Hon avslutade sitt tal med att önska alla vid vår skola en god jul och ett gott nytt år.

Efter lite mingel på kyrkbacken och samling hos mentorerna var det dags att gå på välförtjänt jullov.

Tack allihop för det gångna året! Vi önskar er en fortsatt skön ledighet och ett riktigt gott nytt år!

Foto: P-O Rosén, Strängnäs