Välkommen till Europaskolan Strängnäs student och skolavslutning – 9 och 11 juni 2021

Våren är här och den efterlängtade studenten närmar sig! Även i år blir det en annorlunda studentdag och skolavslutning på Europaskolan Strängnäs. Men vi gör självklart allt för att våra elever ska få en riktigt rolig, högtidlig och minnesvärd tid. Varmt välkommen att fira med oss, enligt rådande riktlinjer och viktiga hålltider.

Precis som förra året är det tyvärr inte möjligt att fira studenten med stora folksamlingar i år. Vi inom Europaskolan följer självklart alla rådande regler och rekommendationer för allas hälsa och säkerhet.

Det mesta vi vanligtvis gör under studenten kan vi dock göra ändå – med anpassningar. Så gjorde vi förra året och vi hoppas på detsamma i år. I nuläget planerar vi för att kunna genomföra

• klassvisa ”studentförhör” med mösspåtagning (utomhus)
  • klassvisa utspring från skolans huvudbyggnad Philosophicum, med ett fåtal
    anhöriga utanför (antalet anhöriga får vi återkomma till)
  • klassvis picknicklunch (utomhus)
  • klassvis samling på Djäknegårdens parkering inför upphämtning av anhöriga.

Någon studentbal är det tyvärr inte möjligt att genomföra. Kanske kan den skjutas på framtiden och bli en höstbal i stället, men det är inget vi kan utlova.

Avgångseleverna själva har redan fått information om studenten och skolavslutningen via mejl och SchoolSoft. Nu delar vi också inbjudan här på skolans webbplats, så den blir tillgänglig för anhöriga och vänner.

Nedan berättar vi om det preliminära programmet i stora drag. Vi siktar på att göra som förra året med klassvisa hålltider för både utspring och upphämtning. Obs! Det kommer att vara mycket viktigt att hålla tiderna, så vi kan hålla avstånd till varandra och undvika folksamlingar.

Uppdatering angående studentdagen:
På grund av rådande restriktioner kan endast två stycken anhöriga per elev närvara vid utspringet.

Studenten, onsdagen den 9 juni

Hurra, studentdag! Våra studenter springer ut klassvis, enligt specifika hålltider, från Philosophicum vid Järntorget.

Tider för utspring

Eu18: kl. 10.00

Fö18: kl. 10.40

KF18: kl. 11.20

Mod18: kl. 12.00

Sci18: kl. 12.40

Vid utspringet kommer ett begränsat antal anhöriga per elev att kunna närvara.

Eleverna har ombetts att undvika konfettikanoner eller liknande vid utspringet. Vi måste ju ta gemensamt ansvar för vår miljö. Ett trevligt och festligt alternativ är såpbubblor!

Efter utspringet väntar klassvis picknicklunch för studenterna, där de samlas på olika platser utomhus. Denna aktivitet är enbart för skolan.

Anhöriga har sedan möjlighet att hämta upp sina studenter på parkeringen vid Djäknegården, när programmet är över. Även här gäller specifika upphämtnings­tider för respektive klass.

Tider för upphämtning

Eu18:  kl. 11.15–11.30

Fö18: kl. 12.00–12.15

KF18: kl. 12.40–12.55

Mod18: kl. 13.20–13.35

Sci18: kl. 14.00–14.15

Tyvärr råder det fortfarande förbud mot studentflak,
något eleverna också har fått information om. Läs gärna mer om detta hos Transportstyrelsen. >

Under studentdagen kommer de olika aktiviteterna också att filmas och läggas ut här på skolans webbplats, Youtube och andra sociala medier. Titta och njut så många gånger ni vill, tillsammans med nära och kära.

Skolavslutning, fredagen den 11 juni

Vanligtvis brukar Europaskolan Strängnäs ha skolavslutning i Strängnäs domkyrka, något som tyvärr inte är möjligt i år.

I stället ordnar vi, som förra året, en digital skolavslutning som vi filmar i förväg (utan besökare). Sedan delar vi den på avslutningsdagen via Youtube och skolans webbplats.

Det blir en stämningsfull avslutning med tal, sång och musik samt stipendie­utdelning – precis som varje år.

Varmt välkommen enligt ovanstående preliminära program! Tillsammans gör vi årets student och skolavslutning till ett underbart minne för livet.