Välkommen till Europaskolan Strängnäs
skolavslutning online!

Nu är läsåret 2020‒2021 över och för våra treor är gymnasietiden slut! Europaskolan Strängnäs skolavslutning är en omtyckt tradition, som brukar äga rum i Strängnäs ståtliga domkyrka. Precis som förra året blir det dock på annorlunda vis – en avslutning som är inspelad i förväg och sänds online. Men innehållet blir detsamma: tal, sång, musik och utdelning av stipendier. Här är en film med Europaskolan Strängnäs skolavslutning 2021. Varmt välkommen!

I filmen ovan får vi lyssna till inspelade tal från Strängnäs domkyrka av prästen Catharina Carlsson och rektor Thomas Axelsson.

Sedan följer stämningsfull sång och musik av våra talangfulla elever och lärare.

Slutligen tillkännages våra stipendiater – elever som särskilt har utmärkt sig under året och skoltiden. Det är stipendiegivarna själva som presenterar stipendiaterna, var och en med sitt eget filmklipp.

Grattis alla stipendiater! Ni kommer att bli kontaktade av oss veckan efter skol­avslutningen, för information om hur ni tar del av era utmärkelser.

Vi vill även rikta ett särskilt tack till våra stipendiegivare! Med era generösa gåvor bidrar ni till att uppmuntra ambition, kreativitet och goda resultat.

Det blev återigen ett annorlunda läsår. Men vi har ändå tagit oss igenom det – tillsammans. Vi på Europaskolan Strängnäs vill också tacka var och en av er alla, såväl elever som personal och vårdnadshavare, för ert tålamod, er samarbetsvilja och kämpaglöd under detta år. Mycket bra jobbat!

Nu önskar vi alla ett riktigt skönt och välförtjänt sommarlov, där vi ser fram emot ljusare tider.

Sist men inte minst vill vi ge våra varmaste lyckönskningar till er studenter som nu går vidare ut i livet! Tack för att vi fick ”låna” er under dessa tre år, med många glada minnen. Nu väntar nya utmaningar och vägar, men vi hoppas och tror att ni kommer att navigera rätt ‒ med både hjärta och hjärna.

Programbladet för skolavslutningen hittar du här >

Må gott och lev väl!