Uppdatering – covid-19:

Europaskolan Strängnäs övergår till distansundervisning den 7 december

Från och med måndag den 7 december övergår Europaskolan Strängnäs till distansundervisning. Anledningen är att Folkhälsomyndigheten bedömer att fjärr- eller distansundervisning skulle bidra till den bromsande effekt som nu behövs för att minska smittspridningen av covid-19 i samhället. Den nya rekommendationen gäller från den 7 december till och med den 6 januari 2021.

Europaskolan Strängnäs övergår till distansundervisning för samtliga klasser från måndag den 7 december – till och med fredag den 18 december. Därefter tar jullovet vid till och med måndag den 11 januari 2021. Information om vad som gäller inför vårterminen, med start tisdag den 12 januari 2021, återkommer vi med lite längre fram.

För nationella prov i matematik under vecka 51 görs ett undantag, proven skrivs på plats i skolan. Ytterligare (enstaka) undantag kan komma att göras för provskrivning.

Distansundervisningen kommer att utgå ifrån det vanliga schemat. Undervisande lärare lägger ut instruktioner till sina elever på SchoolSoft inför varje lektion.

Alla elever ombeds ta hem skoldator, böcker med mera: allt det som behövs för studier hemifrån. Tänk också på att i möjligaste mån undvika att träffa varandra och andra i större samlingar under tiden som distansundervisning råder – det gäller både under skoldag och fritid.

Under perioden finns möjlighet att beställa lunchmatlådor via SchoolSoft, där det finns mer information om detta.

Har du frågor? Tveka inte att ta kontakt med oss!

Vänliga hälsningar,
skolledningen på Europaskolan Strängnäs

Lär mer på regeringen webbplats >

Uppdatering om covid-19

Europaskolan Strängnäs följer Folkhälsomyndighetens och Skolverkets anvisningar/rekommendationer i hanteringen av covid-19, samt de instruktioner vi får av smittskyddsenheten i Eskilstuna. Vi tillämpar alltid försiktighetsprincipen.