Uppdatering – covid-19:

Europaskolan Strängnäs övergår till distansundervisning den 19 oktober

Skolledningen har lördagen den 17 oktober fått kännedom om ytterligare två bekräftade fall av covid-19 med koppling till Europaskolan Strängnäs, utöver det första fallet vi fick vetskap om i torsdags. Vi övergår nu till distansundervisning med start måndagen den 19 oktober. Nedan följer mer information kring detta beslut.

De två nya fallen är personer bland den personal/de elever som blev hemskickade för distans­undervisning redan i torsdags. Vi har med anledning av dessa nya fall på nytt rådgjort med smittskyddsenheten i Eskilstuna.

I nuläget känner vi inte till fler fall på skolan än dessa tre, men risken för att fler kan ha smittats har ökat i samband med att antalet bekräftade fall har stigit. Därför har skolledningen, efter att ha rådgjort med smittskyddsenheten i Eskilstuna, beslutat följande:

Från och med måndagen den 19 oktober, vecka 43, övergår samtliga klasser vid Europaskolan Strängnäs till distansundervisning.

Det innebär att vi återgår till undervisning på plats i skolan först måndagen den 2 november, vecka 45 (efter höstlovet), om inget annat meddelas.

Distansundervisningen kommer att utgå ifrån det vanliga schemat. Alla undervisande lärare lägger ut instruktioner till sina elever på SchoolSoft inför varje lektion.

Du som är elev hos oss ska ta hem skoldator, böcker med mera – allt det som du behöver för studier hemifrån. Om möjlighet finns, hämta hem materialet från skolan redan under söndagen så är du redo inför undervisningen på måndag. I annat fall är du välkommen på måndag. (Obs, om det redan är flertalet personer vid skåpen när du ska hämta hem dina saker – avvakta en stund innan du går in, och håll avstånd!)

Tänk också på att i möjligaste mån undvika att träffa varandra och andra i större samlingar under tiden som distansundervisning råder – det gäller både under skoldag och fritid.

Från och med tisdagen den 20 oktober kommer det att finnas möjlighet att beställa och hämta lunchmatlådor. Information om hur du anmäler att du vill ha matlåda kommer på SchoolSoft senast på måndag den 19 oktober.

Europaskolan Strängnäs följer Folkhälsomyndighetens och Skolverkets anvisningar/rekommendationer i hanteringen av covid-19, samt de instruktioner vi får av smittskyddsenheten i Eskilstuna. Vi tillämpar alltid försiktighetsprincipen, vilket innebär att elevernas och personalens säkerhet och hälsa går i första rummet.

Känner du dig orolig eller har du frågor? Tveka inte att ta kontakt med oss!

Vänliga hälsningar,
skolledningen på Europaskolan Strängnäs