Studieresa till London för årskurs 3 på Företagarprogrammet

Nu har årets studieresa till London gått av stapeln för de elever som läser ekonomi och företagande på Europaskolan Strängnäs. Här är en reserapport från Fö17 och deras lärare, från det som hittills kallats finansvärldens huvudstad.

Studieresorna till London är ett erbjudande utöver kurs på Europaskolan Strängnäs, sedan 2007.  Dessa resor vänder sig till de elever som läser ekonomi och företagande hos oss, och de betalas av eleverna själva till självkostnadspris.

”London, finansvärldens huvudstad” har alltid varit namnet på dessa resor. Ett namn som i dagsläget kanske snarare följs av ett frågetecken? Staden har dock förstås alltid mycket att ge, vad gäller både kunskap och inspiration.

Syftet med resan är att ge eleverna fördjupade kunskaper inom ekonomi men också att visa vilka möjligheter det finns utanför Sverige.

Söndag 12 januari

Årets resa startade, som tidigare år, med en rundvandring i London. Här besökte vi kända svärdheter som London Eye, Houses of Parliament, Whitehall Horse Guards, Big Ben och Trafalgar Square.

Måndag 13 januari

En lång, intensiv och givande dag i London – med flera goda råd! Först träffade vi Sveriges Radios korrespondent Daniel Alling, som gav oss en gedigen Brexitgenomgång och det goda rådet att alltid göra det lilla extra.

Sedan hade vi möte med Lisa Göransson, partner på Allen Overy, som berättade om alla turer kring företagsköp. Hennes goda råd var att ha kul och vara en god människa.

Dagens sista besöksmål var Tailify där vi träffade Josefine Östvik, tidigare elev på Europaskolan Strängnäs (Fö14). Hon berättade om hur de jobbar med influencers åt olika stora företag. Det goda rådet från henne var: ”Be cool headed and warm hearted”.

Tisdag 14 januari

Dagen började med rejäl rusningstrafik … Första mötet var sedan på SEB, där Glen Francess berättade om sin väg från usla betyg och krossade musikerdrömmar till ansvarig på Corporate Finance.

Därefter följde ett snabbesök på Tate Modern innan vi träffade Eva Sheppard på Stonehage Fleming, ett företag som förvaltar förmögenheter åt mycket rika familjer på lång sikt.

Vi hann även med att beundra utsikten från Sky Garden.

Onsdag 15 januari

Sista dagen i London besökte vi svenska ambassaden där vi träffade Svenska handelskammaren, som arbetar för att främja affärer och kontakter mellan svenska och brittiska företag. Vi fick även information från Business Sweden, som dels hjälper svenska företag som vill sälja i England, dels brittiska företag som vill köpa från Sverige.

Sedan var det dags för oss att, nöjda och fulla med nya insikter, bege oss till flygplatsen för hemfärd.

Tack allihop för en mycket givande resa!