Studentbalen 2019 – här är bilderna

Den 24 maj var det dags för årets studentbal för Europaskolan Strängnäs. På Sundbyholms Slott samlades högtidsklädda elever och lärare för en mycket minnesvärd kväll med middag och dans. 

Årets studentbal på Sundbyholms Slott börjar lite osäkert – klarar vi oss från regnet? Som vanligt finns mängder av anhöriga på plats med kameror och paraplyer i högsta beredskap. Till slut är alla förberedelser klara och bilkaravanen börjar glida upp mot röda mattan vid entrén.

Mest uppmärksamhet väcker ett ytterst annorlunda ekipage, nämligen käpphästar. Bakom dessa balgäster bistår dessutom den enas mor, med “hovklapper” från en kokosnöt.

Gästerna fotograferas parvis på slottstrappan och där blir det också klassfotografering, innan minglet fortsätter i det ostadiga vädret. Därefter blir det välkomstskål, då dagens värdpar Lisa och Tom hälsar alla välkomna till årets bal.

Sedan samlas alla för den traditionella balbilden vid slottsgaveln. Lägg märke till de extra balgästerna som smugit sig in – ett gräsandpar som också verkar gilla Europaskolan!

Stämningen är god men till slut ökar regnet, så gästerna får söka sig till tältet på baksidan i väntan på maten. Många passar på att i stället gå till övervåningens fotostudio, som gjorts i ordning dagen till ära.

Så är det äntligen dags! Dörrarna öppnas och alla gäster kan ta plats i den vackra matsalen. Strax börjar också talen av både lärare och elever, som ackompanjerar den delikata måltiden. Arteseleverna, till exempel, både talar och sjunger till sin uppskattade lärare Eva.

Tilda improviserar på flygeln med apelsin som redskap, medan ytterligare andra bjuder på fina gitarr- och sångnummer.

När vårt värdpar har avslutat den fina middagen, är det dags för kaffe, mingel och, inte minst, dansen. Det märks att många har övat flitigt, där de glider runt till kända valser som Shostakovich vals nr 2, ”jazzvalsen”. Men när rektor har lämnat lokalen ändras både dansstil och ljudvolym …

Tusen tack till alla för ännu en bal på slottet, som var alldeles, alldeles underbar!

Foton: P-O Rosén, Strängnäs

Här är bilderna från 2019 års studentbal >

Bilder från tidigare års studentbaler finns på sidan Studentbalen här på skolans webbplats >