Stämningsfull julavslutning
i domkyrkan för Europaskolan Strängnäs

Onsdagen den 21 december satte vi punkt för höstterminen här på Europaskolan Strängnäs. Och vi är så glada att vi efter år av pandemirestriktioner åter igen kunde samlas i enlighet med Europaskolan Strängnäs tradition, för en högtidlig avslutning i Strängnäs Domkyrka.

Årets julavslutning inleddes som sig bör med kyrkklockornas stämningsfulla ringande och följdes därefter av psalm 113 – Det är en ros utsprungen.

Sedan välkomnades elever, lärare och skolledningen av komminister Catharina Carlssons, som i sitt tal fokuserade på det viktiga i att ta sig tid till vila under lovet. Något som alla är välförtjänta av.

Därefter fick vi njuta av vackra musik- och sångnummer framförda av våra begåvade elever. Vi blev återigen och som alltid, mycket imponerade av de talanger som ryms i vår skola!

Alvin Wiklund spelar ” December” på marimba.
MAK (Musikakademin) – sångensemble, framförde ” We wish you a merry Christmas” .
Elias Berggren framförde ” Hochheitszug in Lillput” på piano.

Även när rektor Marcus Lindvall sedan höll sitt jultal, fokuserade han på vikten av vila och återhämtning och uppmanade eleverna till att lägga i från sig sina skärmarna och kanske ta upp en bok i stället under julledigheten.

Till sist sjöng vi psalm 116 – Nu tändas tusen juleljus, och det blev ett riktigt fint och stämningsfullt avslut på julavslutningen.

Efter lite mingel på kyrkbacken bjöds det på gemensam fika i klassrummen tillsammans med mentorerna, innan det var dags att gå på ett välförtjänt jullov.

Därmed är höstterminen 2022 slut och vi vill tacka allihop för det gångna året! Vi önskar er en fortsatt skön ledighet och ett riktigt gott nytt år!

Foto: P-O Rosén, Strängnäs
Fler bilder hittar du på vår facebooksida >