Nytt program för årets student och skolavslutning på Europaskolan Strängnäs

En annorlunda student och skolavslutning – det blir det i år på Europaskolan Strängnäs. Men vi gör självklart allt för att våra elever ska få en riktigt rolig, högtidlig och minnesvärd tid! Varmt välkommen att fira med oss, enligt nya riktlinjer och viktiga hålltider.

Studentfirande med stora folksamlingar är som bekant inte möjligt i år. Vi inom Europaskolan följer självklart myndigheternas regler och rekommendationer, för allas hälsa och säkerhet.

Här kommer därför ett nytt program för årets student och skolavslutning. Alla punkter är avstämda med avgångseleverna under ett webbmöte. De presenteras på skolans intranät SchoolSoft men delas också här, så informationen blir tillgänglig för anhöriga och vänner.

Studenten, onsdagen den 3 juni

Hurra, studentdag! Våra studenter springer ut klassvis enligt specifika tider från skolans huvudbyggnad Philosophicum vid Järntorget.

I dagsläget kan endast en anhörig/vän per elev närvara vid utspringet. Vid en förändring av Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan dock detta komma att ändras.

Här är hålltiderna:

Eu17: kl. 10.00
Fö17: kl. 10.40
KF17: kl. 11.20
Mod17: kl. 12.00
Sci17: kl. 12.40

Obs! Det är mycket viktigt att dessa tider hålls, så vi kan undvika krockar mellan folksamlingar.
Vi ber också alla besökare att hålla social distansering till varandra under dagen.

Efter utspringet väntar en härlig picknick för avgångseleverna, där de samlas klassvis på utspridda platser. Denna aktivitet är enbart för eleverna.

Anhöriga har sedan möjlighet att hämta upp sina studenter på Djäkneparkeringen, under en specifik tid när programmet är över.

Tider för upphämtning:

Eu17: kl. 11.15‒11.30
Fö17: kl. 12.00‒12.15
KF17: kl. 12.40‒12.55
Mod17: kl. 13.20‒13.35
Sci17: kl. 14.00‒14.15

Obs! Även dessa tider är det mycket viktigt att hålla!

Skolavslutning, fredagen den 5 juni:

Klockan 08.30 publicerar vi Europaskolan Strängnäs skolavslutning digitalt via Youtube och skolans webbplats.

Det blir en stämningsfull avslutning med tal, sång och musik samt stipendieutdelning – precis som varje år.

Både studentdagen och skolavslutningen kommer att filmas och läggas ut på webbplatsen, Youtube och andra sociala medier. Titta och njut så många gånger ni vill, tillsammans med nära och kära.

Varmt välkommen enligt ovanstående riktlinjer! Tillsammans gör vi årets student och skolavslutning till ett underbart minne för livet.