Lyckad abiturientmiddag på Europaskolan Strängnäs

I fredags var det dags för våra förväntansfulla elever i årskurs tre att äntligen få samlas för den gemensamma abiturientmiddagen som är en av Europaskolan Strängnäs återkommande traditioner.

Studentkommittén arbetade in i det sista för att allt skulle bli perfekt och samarbetet med personalen på Elsas Kantin, där abiturientmiddagen hölls, flöt på alldeles utmärkt.

Prick klockan 18.00 öppnades dörrarna och elever och lärare strömmade tacksamma in i värmen denna kylslagna vinterkväll.

Kvällen började med mingel och fotografering på nedervåningen och stämningen var verkligen på topp. Efter en stund kallade kvällens toastmaster och toastmadame Kevin Stüben och Saga Andersen, alla till bords och abiturientmiddagen 2024 kunde ta sin början.

När alla var på plats och drycken och förrätten som bestod av en fetaostpaj var serverade, hälsade rektor Marcus Lindvall alla välkomna med en gemensam skål. Där efter presenterades den första talaren av flera för kvällen. Middagen fortsatte sedan med en delikat varmrätt bestående av kycklingfilé, gratinerad bakpotatis och basilikasås, och avslutades till sist med en uppskattad vaniljpannacotta dekorerad med bär, däremellan fortsatte också talen.

Avslutningsvis höll även Gunnar Elworth, lärare i svenska, historia och samhällskunskap ett uppskattat tal och passade även på att tacka Studentkommittén och köket för en utmärkt arrangerad kväll.

Så tränger plötsligt discotoner upp från klubbdelen på undervåningen och som i ett trollslag byter kvällen skepnad och ungdomarna skyndar raskt ner för trapporna för att fortsätta kvällen med dans och musik.

Ja, tiden gick fort och en minnesvärd kväll gick mot sitt slut. Festkommittén har åter gjort ett mycket bra arbete, och som genrep inför vårens studentbal på Sundbyholms Slott känns allt bra.

Tack alla för en minnesvärd kväll!


*Abiturient kallas den som kandiderar för studentexamen. Sedan 1968 förekommer inga abiturienter i Sverige, eftersom studentexamen är avskaffad, medan begreppet existerar fortfarande i Finland.

Foto: P-O Rosén, Strängnäs
Många fler bilder hittar du på vår Facebooksida >

OBS! alla bilder får laddas ner och användas fritt för privat bruk.