Lisa Lundgren, tidigare elev på Modern Humanities, läser vidare på Europaprogrammet vid Göteborgs universitet

Vi blir alltid lika glada när före detta elever hör av sig och berättar vad de har gått vidare med, efter sina år på Europaskolan Strängnäs. Lisa Lundgren tog studenten 2019 från programmet Modern Humanities. Nu läser hon Europaprogrammet vid Göteborgs universitet. I en intervju berättar hon mer om sina studier – och vad Europaskolan har betytt.

Att studera på ett gymnasium med Europaprofil passade Lisa Lundgren väl, då hon har ett stort intresse för samhällsvetenskap.

På spetsutbildningen Modern Humanities fick hon fördjupade kunskaper inom både samhällskunskap och historia, med specialkurser som bara finns på Europaskolan Strängnäs.

Europaprogrammet på Göteborgs universitet blev sedan en naturlig fortsättning för Lisa, efter studenten 2019.

Åren på Europaskolan Strängnäs sammanfattar hon som ”en perfekt blandning av allmänbildning och nördskap”, där hon fått ovärderlig kunskap om Europa och EU.

Läs mer i en intervju med Lisa Lundgren:

Europaprogrammet är en perfekt balans av allmänbildning och nördkunskap | Göteborgs universitet (gu.se) >

Tack för att du hörde av dig, Lisa! Vi ser fram emot att fortsätta följa dig och önskar dig stort lycka till med studierna.