Högtidligt i domkyrkan på Europaskolan Strängnäs julavslutning

Torsdagen den 21 december var det dags för terminsavslutning på Europaskolan Strängnäs. På schemat stod både föreläsning, teater och den traditionella julavslutningen domkyrkan.

För eleverna i årskurserna 1 och 2 startade dagen med samling i Djäknehallen där de fick lyssna till alumneleven Viktoria Krantz. Viktoria som läser till civilingenjör vid Mälardalens universitet, berättade om sina erfarenheter av studietiden så här långt på universitetet, men också om vilken glädje och nytta hon har haft av att ha läst på Europaskolan Strängnäs.

Victoria Krantz

Dagen fortsatte med att alla våra elever fick gå på teaterföreställning framförd av skolans elever som läser teater.

Avslutningsvis samlades vi alla elever och lärare i domkyrkan för vår traditionella och högtidliga julavslutning. Samlingen inleddes med klockring följt av psalmen Det är en ros utsprungen. Därefter välkomnade domkyrkoförsamlingens präst, Catharina Carlssons, oss alla med sin fina julhälsning.

På programmet stod också vacker sång och musik, som framfördes av våra duktiga elever. Vi fick bland annat höra: När det lider mot jul, av Sofia Saibel och Jonna Westin på flöjt och It´s Beginning to Look a Lot Like Christmas framfört av Saga Anderssén och Alva Sjöström på sång, kompangerat av Elias Arvidsson och Hugo Bengtsson Hillblom, båda på gitarr. Dessutom spelade Elias Berggren Ser du stjärnan i det blå på piano.

Naturligtvis fick vi också lyssna till ett inspirerande tal av rektor Marcus Lindvall.

Till sist stämdes det upp i gemensam sång av Psalm 116 Nu tändas tusen juleljus, och det blev ett fint och stämningsfullt slut på denna julavslutning 2023.

Vi vill skicka ett tack till er alla för fina insatser, både under terminen som gått och under julavslutningen. Nu väntar ett välförtjänt jullov innan vi ses igen den 8 januari.

Vi önskar er en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Foto: P-O Rosén, Strängnäs
Fler bilder hittar du på vår Facebooksida >
OBS! Alla bilder får laddas ned och användas fritt för privat bruk.