Aktuellt >

Förväntansfylld skolstart för Europaskolan Strängnäs

Nu är vi i gång med det nya läsåret på Europaskolan Strängnäs! Måndagen den 10 augusti kom årets nya ettor till oss. Som vi har längtat efter att träffa dem! Så här blev skolstarten, fylld av förväntan, god mat och nya kontakter.

Förväntansfulla och lite nervösa, samlades våra nya elever på måndagsmorgonen. Detta var bara ettornas dag; de äldre eleverna skulle börja på tisdagen.

På Ångbåtsbron stod dörren öppen till skolans elevcafé, där några passade på att kika in. Tala om passande skolgård under soliga dagar!

Efterhand samlades eleverna utanför Djäknehallen, skolans aula, som ligger i den mer än 100 år gamla Djäknegården. I vanliga fall samlas vi inne i själva aulan men nu var det inte möjligt, på grund av den rådande pandemin. I stället fick eleverna mingla på Roggeplan, med tydliga anvisningar om minimiavstånd för att begränsa eventuell smittspridning.

Klockan 09.30 kom skolledningen ut, och rektor Thomas Axelsson hälsade alla välkomna. Han presenterade också skolans biträdande rektorer: Martina Gustavsson, Olympia Berterud och Marcus Lindvall.

Därefter presenterades skolans lärare och vilka klasser de är mentorer i. Mentorerna samlade sedan sina klasser för fortsatt information i klassrummen.

Nu fick eleverna också information om mer praktiska frågor, såsom nyckelbrickor, skåp och mattider för de olika klasserna. Skolledningen besökte också alla klasser för vidare information och för att svara på frågor.

Sedan väntade en rundvandring på Europaskolan Strängnäs stadscampus. Så kallar vi skolans område, där varje program har sitt eget hus på historisk mark i centrala Strängnäs.

Vid lunchdags lockade skolans fina matsal, som ligger i en före detta järnhandel. Här fick eleverna också en genomgång av rutiner och vikten av att hålla mattiderna för att undvika trängsel. Under sommaren har matsalen byggts ut och den nya delen invigs under veckan.

För den delikata maten står skolans egna kockar, som tillagar allt från grunden på restaurangnivå med fokus på hållbarhet. Det var helt klart mätta och belåtna elever som strosade ner mot Ångbåtsbron under lunchrasten, före eftermiddagens fortsatta program.

Vilken fin första dag vi fick! Nu ser vi fram emot tre spännande, lärorika och roliga år tillsammans.

Varmt välkomna till Europaskolan Strängnäs!

Foton: P-O Rosén, Strängnäs.

Ser fler bilder från skolstarten på Europaskolan Strängnäs Facebooksida >
Läs mer om skolmåltiden på Europaskolan Strängnäs >
Läs mer om skolans stadscampus >