Festlig abiturientmiddag för sistaårs eleverna på Europaskolan Strängnäs

I fredags var det dags för våra förväntansfulla elever i årskurs tre att äntligen få samlas för den gemensamma abiturientmiddagen som är en av Europaskolan Strängnäs återkommande traditioner.

Studentkommittén arbetade in i det sista för att allt skulle bli perfekt och samarbetet med personalen på Elsas Kantin, där abiturientmiddagen hölls, flöt på alldeles utmärkt.

Prick klockan 18.00 öppnades porten och elever och lärare strömmade in.

Kvällen började med mingel och fotografering på nedervåningen och stämningen var på topp. Efter en stund kallar kvällens toastmaster och toastmadame Jacob Lönnebring i klass EU20 och Alexandra Nagrell från MOD20, alla till bords och abiturientmiddagen 2023 kan ta sin början.

När så förrätten som bestod av en fetaostpaj med sallad till och vinet väl serverats, hälsar Studentkommittén alla välkomna med en gemensam skål. Strax därefter presenteras den första talaren av många, för kvällen.

 

Middagen fortsatte sedan med en delikat varmrätt som bestod av kycklingfilé med gratinerad bakpotatis och basilikasås och avslutades till sist med en uppskattad vaniljpannacotta dekorerad med bär, däremellan fortsatte också talen.

Avslutningsvis höll även några lärare tal och allra sist på talarlistan stod naturligtvis rektor Marcus Lindvall som tackade Studentkommittén och köket för en utmärkt arrangerad kväll. Sedan visade Marcus enligt tradition, hur man tydliggör att den formella delen av middagen är slut – nämligen genom att ta ”kavaj av”!

Och som genom ett trollslag tränger plötsligt discotoner upp från klubbdelen på undervåningen och ungdomarna skyndar raskt ner för trapporna för att fortsätta kvällen med dans och musik.

Som vanligt är den här middagen ett perfekt tillfälle att öva på vett och etikett inför den kommande studentbalen.

Tack alla för en minnesvärd kväll!


*Abiturient kallas den som kandiderar för studentexamen. Sedan 1968 förekommer inga abiturienter i Sverige, eftersom studentexamen är avskaffad, medan begreppet existerar fortfarande i Finland.

Foto: P-O Rosén, Strängnäs
Många fler bilder hittar du på vår Facebooksida >

OBS! alla bilder får laddas ner och användas fritt för privat bruk.