Europaskolan Strängnäs får toppresultat i statistik om yrkeslivet efter gymnasiet

Funderar du på att söka till Europaskolan Strängnäs? Att gå på vår gymnasieskola bäddar för framgång i yrkeslivet, det visar en undersökning från Svenskt Näringsliv. Europaskolan Strängnäs får nämligen flera topplaceringar i statistik som samlats in av SCB, Statistiska Centralbyrån.  

Svenskt Näringsliv driver webbplatsen Gymnasiekvalitet.se för att hjälpa elever att göra genomtänkta val av gymnasieprogram.

Men hur har elever från Södermanlands olika gymnasieprogram klarat sig på arbetsmarknaden? Det kan vara intressant att veta, inför gymnasievalet till nästa läsår.

På Gymnasiekvalitet.se visar Svenskt Näringsliv på stora skillnader i arbetslöshet, beroende på vilket gymnasieprogram elever har studerat. De har publicerat statistik efter följande mått: andelen som varit arbetslösa, andelen som har jobb och vad dessa personer tjänar i dag. Uppgifterna redovisar läget både för fem och tio år efter studenten samt hur det har gått för eleverna på de olika programmen, genom avgångsbetyg, resultat på nationella prov och relationen mellan gymnasiebetyg och betyg från nionde klass.

Samtliga uppgifter har samlats in och bearbetas av Statistiska Centralbyrån. Eftersom program har tillkommit respektive lagts ner under perioden, har namnen på programmen och kursplanerna modifierats i vissa fall.

Europaskolan Strängnäs får flera topplaceringar i statistiken! Både fem och tio år efter studenten har våra elever lägst andel arbetslöshet. Dessutom är det elever från Europaskolan Strängnäs som tjänar mest, tio år efter att de gått ut gymnasiet.

Vi på Europaskolan Strängnäs är mycket stolta över våra framgångsrika elever och lärare som tillsammans åstadkommit dessa resultat. Nu ser vi fram emot att hjälpa även höstens nya gymnasieelever att ta vara på sin fulla potential.

Läs pressmeddelandet från Svenskt Näringsliv här. >
En närmare beskrivning av statistiken finns på Gymnasiekvalitet.se. >