Europaskolan Strängnäs bryter ny mark med studieresa till USA

FN:s högkvarter i New York och maktens centrum i Washington. Det blir målet för en studieresa i höst, för de elever som läser tredje året på Modern Humanities. Stort tack till Sparbanksstiftelsen Rekarne som bidrar till resan!

Under höstterminen 2018 kommer avgångseleverna på Modern Humanities att göra en studieresa till USA. Modern Humanities är ett gymnasieprogram med inriktning på samhällskunskap och historia – och en av Europaskolan Strängnäs två spetsutbildningar.

Syftet med resan är främst att få uppleva det vi studerar i praktiken. Att som samhällsintresserad elev få besöka vår tids maktcentrum och en av världens mest betydelsefulla städer är en unik möjlighet.

Studiebesök i New York och Washington

På studieresan kommer vi både att besöka New York och Washington. I New York väntar bland annat besök på FN-högkvarteret. Vi besöker även Ellis Island, som tog emot över en miljon svenskar under den stora utvandringen.

I Washington får vi möjlighet att ta del av viktiga platser i vår moderna historia. Den amerikanska huvudstaden förkroppsligar bland annat en maktdelning som ligger till grund för det moderna styrelseskicket.

Tack till Sparbanksstiftelsen Rekarne

Stort och varmt tack till Sparbanksstiftelsen Rekarne från oss på Europaskolan Strängnäs, för bidraget till denna studieresa. Tack vare deras bidrag har vi möjlighet att göra en guidad dagsutflykt till Washington.

Vi ser med stor förväntan fram emot den kommande studieresan till USA!

Läs mer om Sparbanksstiftelsen Rekarne här. >
Läs mer om våra studieresor här. >