Ensemble UF på tredje plats i Sverige, i Vismas tävling om Årets webbsajt

Återigen står UF-elever från Europaskolan Strängnäs på prispallen. Det är Ensemble UF som har kammat hem tredjepriset i tävlingen Årets webbsajt, arrangerad av Visma spcs i samarbete med Ung Företagsamhet. Ett stort grattis till våra egna försvarare av kulturen för ungdomar!

Att driva UF-företag under coronapandemin är verkligen en utmaning för Sveriges gymnasieelever. De måste ju bygga sina företag utan att träffa varandra, utan mässor och utan riktiga försäljningstillfällen.

Därför bjöd Visma spcs i samarbete med Ung Företagsamhet in till en ny slags tävling: Årets webbplats (för tjänster) respektive Årets webbshop (för varor). En sajt ska man ju skapa just bakom en skärm, så det var med andra ord extra passande i dagsläget.

Tävlingen var rikstäckande och ägde rum under hösten 2020, där hela 64 UF-företag deltog i Årets webbsajt och 127 i Årets webbshop. Nu har vi resultatet.

På tredje plats i Årets webbsajt kom Ensemble UF från Europaskolan Strängnäs! Inte illa, med tanke på att det är 34 676 elever runt om i Sverige som driver ett UF-företag under läsåret 2020–2021.

Ensemble UF vill främja kulturlivet för ungdomar genom evenemang som konserter, kurser och annat, berättar de själva. Läs gärna mer på deras prisbelönta webbplats (se länk nedan).

En honnörsplats fick också Carry UF, ett annat av våra UF-företag, som var bland de tio finalisterna. De har tagit fram en praktisk och hållbar kasse med annonsplats, som förenar företag med ekonomiskt medvetna konsumenter.

 

Stort grattis och bra jobbat, allihop! Vi är så stolta över er.

Läs mer om Ensemble UF >
Läs mer om Carry UF >
Läs mer om Vismas tävling hos Ung Företagsamhet >