Återträff för alumner och välbesökt öppet hus på Europaskolan Strängnäs

Den 9 november hade vi öppet hus på Europaskolan Strängnäs – som alltid mycket välbesökt. Samtidigt införde vi en ny tradition: återträff för de elever som tog studenten för fem år sedan. Våra duktiga företagarelever hade också UF-mässa med framgångsrik försäljning.

Öppet hus på Europaskolan Strängnäs inleddes, som tidigare år, med samling i Djäknehallen som är skolans aula. Här berättade våra rektorer om skolans verksamhet för nyfikna besökare och (potentiella) blivande elever.

Presentationerna hölls vid två tillfällen och var så välbesökta att det stundtals blev trångt. Men det gick förstås bra ändå. (”Finns det hjärterum, så …”) Det gläder oss verkligen att så många visar intresse för Europaskolan Strängnäs.

På plats fanns också lärare, övrig personal och elever, för att svara på frågor och visa runt i byggnaderna på vårt stadscampus.

UF-mässa för våra unga företagare

Under dagen presenterade även våra UF-företag sina produkter och tjänster. Det gjorde de i form av en UF-mässa, där de också tävlade i bästa pitch, bästa monter, bästa reklamfilm och bästa företag. UF-företagen drivs av sistaårseleverna på Företagarprogrammet, och detta gav dem bra träning inför den regionala UF-mässan i mars nästa år.

Att de lyckades väl med sina presentationer visar de höga försäljningssiffrorna. Några företag sålde för mer än 5 000 kronor!

Fler bilder från bland annat UF-mässan hittar du på vår Facebooksida >

Återträff för 2014 års studenter

I samband med öppet hus bjöd vi också in till återträff för tidigare elever (alumner). I år gällde inbjudan 2014 års studenter, det vill säga de som gick i EU11, FÖ11, KF11, Artes11 och Sci11. Det är ju nu fem år sedan de tog studenten.

För de alumner som hade möjlighet att komma blev det många glada återseenden, både elever och lärare emellan. Efter en rundvandring bjöd vi jubilarerna på en lättare måltid i Järnhandeln, skolans matsal där våra egna kockar står för maten.

Återträffen är starten för en ny tradition här på Europaskolan Strängnäs. Varje år när vi har öppet hus kommer vi nämligen att bjuda in de klasser som firar fem år sedan studenten. Så årgång 2012 – förbered er! Nästa år ses vi.

Varmt tack till alla medverkande för en mycket lyckad dag – och till alla besökare: Välkomna åter!