Veckans Affärer listar årets Supertalanger – två har gått på Europaskolan Strängnäs

Talanger

Sveriges mest smarta och drivna unga personer, de finns på Veckans Affärers lista över Supertalanger. Det är med stor glädje vi finner två namn från Europaskolan Strängnäs där: Philip Frick och Victoria Carlsson.

Sveriges 101 främsta Supertalanger är en lista Veckans Affärer har gjort, för nionde året i rad. Det handlar om unga, smarta och drivna personer, som delas in i sex kategorier: Entreprenörer, Nytänkare, Finansfolk, Karriärister, Hållbarhetsivrare och Opinionsbildare.

Inom kategorin Nytänkare finns Philip Frick, på plats 15, som i dag studerar på Chalmers. Här är motiveringen till hans placering:

”Började forska redan på gymnasiet och vann en nationell forskningstävling med ett projekt som kan följa hur ett läkemedel sprids och tas upp i kroppen. Har i dag en stående inbjudan att forska på Harvard, men väljer för tillfället att bli ingenjör på Chalmers.”

Victoria Carlsson, Yollibox, finns på plats 8 inom kategorin Hållbarhetsivrare. Så här motiveras hennes placering:

”Deras frusna yoghurt dyker snart upp i nästan varenda glassbox i landet. Detta samtidigt som man valt att ställa om produktionen helt – nu är allt ekologiskt.

Vi är stolta och glada över Victorias och Philips prestationer – men inte överraskade eller särskilt förvånande. De har olika talanger och förmågor, men är båda exempel på vad bra elever och bra lärare kan åstadkomma tillsammans.

Stort grattis till såväl Victoria och Philip som till våra lärare!

Här är hela listan över Veckans Affärers 101 Supertalanger >

PS. Även tidigare har elever från Europaskolan Strängnäs varit med på Veckans Affärers lista. Läs mer här >