Fyra UF-företag från Europaskolan Strängnäs går till SM i Ung Företagsamhet 2017

I helgen gick årets näringslivsmässa av stapeln i Strängnäs. Samtidigt var det dags för regionfinal i tävlingen ”Entreprenörskap på riktigt”, där landets bästa UF-företag ska utses. För Europaskolan Strängnäs blev det flerfaldiga vinster, och sammanlagt går nu fyra företag vidare till SM i Ung Företagsamhet.

Marbled Days UF tog hem segern som Årets UF-företag i Södermanland. Utöver det fick de inte mindre än fem priser till: 1:a pris i Årets marknadsföring, 2:a pris i Årets hantverk och Årets produktutveckling samt 3:e pris i Årets grafiska profil och Årets vara.

FastBreak UF stod som vinnare av kategorin Årets monter. Dessutom kom de på 2:a plats i både Årets marknadsföring och Årets vara.

Även Funky Fruit UF stod på prispallen, som andrapristagare i Hållbart företagande.

Totalt går fyra av Europaskolan Strängnäs UF-företag till SM-finalen i Ung Företagsamhet, i Stockholm den 8–9 maj. Utöver Marbled Days UF och Fastbreak UF är även Mapple UF och Salubrious UF finalister. De sistnämnda kvalificerade sig via JA Worldwides tävling Central Baltic Enterprise without Borders, som vi tidigare berättat om. Stolta och lyckliga lärare till alla dessa elever är Robert Berg och Caroline Noreen.

Varmt grattis till er, våra fantastiska elever och lärare! Tillsammans har ni återigen visat att stort engagemang, bra handledning och hårt arbete lönar sig. Vi är så stolta över er.

Nu håller vi tummarna för finalisterna i SM!


Här finns mer information om Europaskolan Strängnäs vinnande UF-företag:

Marbled Days UF erbjuder stilrena produkter i marmor/marmorimitation med fokus på smycken och inredningsaccessoarer. Läs mer > 
Se deras film från regionfinalen >

FastBreak UF säljer färdiga frukostpåsar som ger en snabb, optimal frukost och en bra start på dagen. Läs mer >

Mapple UF erbjuder en god och trevlig smakupplevelse genom en närproducerad och egentillverkad äpplemust. Läs mer >

Salubrious UF erbjuder män ett ekologiskt, miljövänligt samt hemmagjort alternativ till alla de hudkrämer som finns. Läs mer >