Två UF-företag från Europaskolan Strängnäs går till SM i Central Baltic Enterprise without Borders

På bilden kan ni se Emil Berglund och Jacob Rappe (Salubrious UF) i samarbete med Krista Gaisa från Lettland och Kasper Nordman, Miro Tammi och Atte Urama från Finland.
På bilden kan ni se Emil Berglund och Jacob Rappe (Salubrious UF) i samarbete med Krista Gaisa från Lettland och Kasper Nordman, Miro Tammi och Atte Urama från Finland.

I måndags kom fyra hjältar hem från Tallinn. Det är elever från Europaskolan Strängnäs som deltar i CBEwB – ett internationellt projekt för samarbete och ung företagsamhet. Deras UF-företag har nu kvalificerat sig för SM i Stockholm.

CBEwB står för Central Baltic Enterprise without Borders och är ett projekt inom JA Worldwide. Målet är att bygga internationella företag, där elever från olika länder är representerade. Det första eventet ägde rum i Helsingfors tidigare i år, då några av våra elever och lärare deltog i ett Innovation Camp. Läs mer här >

Den 10–13 november var vi i Tallinn med ytterligare fyra elever som där lyckades skapa samarbete med elever från Finland, Estland och Lettland!

Europaskolan_Central-Baltic-Enterprise2
Simon Wirsenius och Oliver Stenström ( Mapple UF) lyckades bilda nytt bolag med Margarita Anskina och Eliza Dombrovska från Lettland och Lavra Liis Baumann från Estland.

Vi är så stolta över er! Samarbetet ledde nämligen till SM, som går av stapeln i Stockholm den 8–9 maj, 2017. Fram till dess fortsätter samarbetet mellan skolorna i våra olika länder, med fler möten i både Tallinn och Helsingfors. Efter den regionala UF-mässan i Strängnäs den 18 mars, vet vi också om ännu fler företag går vidare till SM.

Varmt grattis till er elever och lärare som deltar i projektet – och stort lycka till framöver!

Se film från Tallinnresan >

Läs mer om organisationen och projektet:
https://www.jaworldwide.org/
http://nuoriyrittajyys.fi/sv/cbewb/