Teknikåttan


teknikrogge

Teknikåttan – andraplats i regionsfinalen

Den 18 april gick regionsfinalen av Teknikåttan av stapeln på Mälardalens Högskola i Västerås. Klass 8A på Europaskolan Rogge deltog med ett självspelande stränginstrument, som gav dem en hedervärd andraplats.

Eleverna hade under några veckors tid, inklusive insatser på skolan under påsklovet, jobbat med att slutföra sitt självspelande stränginstrument samt det digitala fordon som skulle klara av de utdelade hinderbanorna. Själva instrumentet genomfördes från början till slut och som enda instrument spelades samtliga toner, men stämning och dokumentation gav inte klassen full pott utan de startade tre poäng efter sin motståndare i den efterföljande frågesporten. När frågedelen, som genomfördes av Alvin Johansson, Linnea Norlander och Oskar Gustafsson, var över hade klassen gått ikapp och förbi sin motståndare och hade dessutom fyra poängs ledning inför den stundande hinderbanan. Samma Alvin, flankerad denna gång av Philip Langevik och Julia Albihn byggde raskt ihop sin bil och lyckades plocka ytterligare poäng, vilket motståndaren misslyckades med – avancemang till finalen var säkrat.

Väl i finalen blev kampen tuff. Efter att ha funderat över Gyllene Snittet, smittkroppar och antikroppars påverkan på smitta och sjukdomskänsla och när första kvinnan besteg Mount Everest stod det tyvärr i praktiken klart att vinst och avancemang till riksfinalen var missat. Sista momentet innebar att bygga en hög konstruktion på 30 sekunder bestående av potatis och blombinnar. Över 20 cm gav poäng, vilket motståndaren lyckades med och matematiken gav inte längre Europaskolan Rogge någon chans utan de fick erkänna sig besegrade av en värdig och duktig motståndare – Tomtaklintskolan.

Klass 8A bör ändå gå raka i ryggen och hålla huvudet högt efter en väl genomförd Teknikåttan och ett moget och värdigt uppträdande under hela dagen.