Skolsköterska till Europaskolan Malma

Europaskolan Malma är en friskola för årskurs 4 till 9, som startade sin verksamhet 2015. Etableringen är ett resultat av det stora engagemang som många boende bidragit med i Malmköping med omnejd och vi känner därför ett starkt stöd i regionen.

Europaskolan Malma ligger centralt i Malmköping i Flens kommun, med goda allmänna kommunikationer. Vi ingår i en koncern som ägs av den ideella Stiftelsen Europaskolan, som även har en grundskola och ett gymnasium i Strängnäs. Stiftelsen är icke vinstdrivande samt religiöst och politiskt oberoende.

Skolan sätter kunskap och bildning i centrum, och vi har höga och positiva förväntningar på såväl elever som personal. Skolan har cirka 265 elever och är ständigt växande. Från och med höstterminen 2017 beräknas den bestå av cirka 300 elever.

Nu söker vi en skolsköterska till Europaskolan Malma.

Om dig

Vi söker dig som är engagerad och trivs bland barn och ungdomar. Du tar egna initiativ, arbetar självständigt och elevnära samt har en mycket god samarbetsförmåga. Jobbet ställer höga krav på att hålla många bollar i luften och du trivs med ett högt tempo. Du som ska arbeta på Europaskolan Malma ska sätta stort värde i att ha ett stort elevfokus, där du bygger bra och förtroendefulla relationer med elever och vårdnadshavare. Om du tidigare arbetat som skolsköterska är detta meriterande.

Dina arbetsuppgifter

Som skolsköterska utvecklar du det hälsofrämjande och förebyggande hälsoarbetet. Du ingår i elevhälsoteamet på skolan tillsammans med skolledning, kurator och specialpedagog. Du utför hälsokontroller och vaccinationer enligt skollagen och Socialstyrelsens riktlinjer för skolhälsovård och verkar för att smittskyddslag och lokala riktlinjer följs.

Skolsköterskan ska följa elevernas utveckling, bevara och förbättra elevens kroppsliga och själsliga hälsa samt verka för sundare levnadsvanor. Det sker bland annat genom information och utbildning kring kost, missbruk, sex och samlevnad. Skolsköterskan fungerar som informatör, stödperson och rådgivare till elever, vårdnadshavare och skolpersonal.

Kvalifikationer

Krav
Legitimerad sjuksköterska som genomgått specialistsjuksköterskeprogrammet
– skolsköterska, specialistutbildning till barnsjuksköterska eller specialistutbildning till distriktssköterska.

God IT-vana.

Övrigt

Anställningsvillkor

Tjänsten omfattar 50 procent, antingen som uppehållsanställning eller semesteranställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde den 11 augusti 2017.

Skicka in din ansökan via e-post, senast den 31 maj 2017: ansokan.malma@europaskolan.org. Ange referens “Skolsköterska” i ämnesraden.

Vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi bearbetar ansökningar vartefter de kommer in och förbehåller oss rätten att anställa innan sista ansökningsdag. Vi undanber oss å det bestämdaste att bli kontaktade av annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.


Kontaktpersoner

Stephan Eriksson, rektor
E-post: stephan.eriksson@europaskolan.org
Telefon:  0157-440 44
Mobil: 076-767 02 32

Ola Walfridson, biträdande rektor
E-post: ola.walfridsson@europaskolan.org
Telefon: 0157-440 44
Mobil: 070-749 37 83

Marie Mulvad, biträdande rektor
E-post: marie.mulvad@europaskolan.org
Telefon: 0157-440 44
Mobil: 070-767 50 63


Adress

Besöksadress
Sundbyvägen 2, Malmköping

Postadress
Europaskolan Malma
Sundbyvägen 2
64261 Malmköping

Telefon: 0157-440 44
E-post: info.malma@europaskolan.org