Philip Frick är Sveriges bästa naturvetarelev

Nobel

Philip Frick från Europaskolan Strängnäs är Sveriges bästa naturvetarelev – läs om hans sommar med Nobelpristagare

Bäst i landet inom naturvetenskap, det är före detta Europaeleven Philip Frick. Under sommaren har han deltagit i ett sex veckor långt program på MIT och Harvard utanför Boston. Läs hans berättelse om en sommar med forskare, Nobelpristagare och världens mest framstående gymnasieungdomar.

Det är andra året i rad en av våra elever utses till bäst i Sverige inom naturvetenskap. Förra året var det Johannes Orstadius som tog emot den hedervärda utmärkelsen.

Philip Frick vann i våras Utställningen Unga Forskare 2013 och fick då ta emot priset som innebar ett sommarprogram vid Massachusetts Institute of Technology (MIT) utanför Boston. Nu är han tillbaka i Sverige efter programmet Research Science Institute (RSI) och en intressant tid bland forskare och Nobelpristagare.

För att lyckas såsom Philip och Johannes behövs djupa och breda kunskaper inom många ämnen: svenska, vetenskaplig metod, labbrapporter, engelska, kemi, fysik, matematik och retorik.

Elevernas framgång vittnar också om lärarnas djupa och breda kompetens inom dessa ämnen. Likaså att mer eller mindre hela skolans lärarkår finns tillgänglig för att stödja och pusha eleverna.

Tillsammans uppfyller våra elever och lärare det vår skola står för: att ta vara på elevens fulla potential – och att öppna dörrar för framtiden.

Vi är mycket stolta över Philip och önskar honom lycka till i hans fortsatta arbete på Rays, den svenska motsvarigheten till RSI. Vi ser också fram emot besök av honom framöver.

Återigen varmt grattis!

Thomas Axelsson
Vd och rektor

Här kan du läsa Philip Fricks reseberättelse, om sommaren på MIT och Harvard: