Fotbollsspelaren Patrycja Jerzak i EF12 får Strängnäs talangpris

Patrycja

Patrycja Jerzak på Europaskolan Strängnäs är en av årets två vinnare av Strängnäs talangpris. Priset är 3 000 kronor vardera från Stickans minnesfond, som vill uppmuntra unga talanger inom idrott.

Både stipendiefondens företrädare Torbjörn Pettersson och Strengnäs Tidning överraskade Patrycja mitt under en lektion i samhällskunskap. Den förvånade eleven trodde först att det var klassen eller läraren Johan Sandell som skulle få pris – men det var alltså hon själv, i egenskap av framgångsrik fotbollsspelare.

Patrycja Jerzak, som är mittfältare, har haft en omtumlande och lärorik säsong. Hon har spelat både i Polens U17- och U19-landslag samt vunnit division 1 med Nyköping.

Bakom framgångarna ligger intensiv och målmedveten träning. Patrycja tränar just nu tre gånger i veckan med Djurgårdens IF i Stockholm. Hon går även på gymmet Balanze i Strängnäs.

Närmast fortsätter EM-kvalet i april. Då kommer laget att möta Tyskland, Irland och Azerbajdzjan – på Irland.

På den klassiska frågan hur det känns, svarar Patrycja så här:
– Verkligen jätteroligt. Jag är positivt chockad.

Självklart gratulerar vi på Europaskolan ”Pato” till priset. Hon visar att det går att förena idrott på landslagsnivå med studier i toppklass på Europaskolan Strängnäs!

Läs mer om Stickans minnesfond här >

Fotnot: Den andra vinnaren av Strängnäs talangpris blev Lucas Öhrn, som spelar för Åtvidabergs IF.