Alva Olin-Karlsson har vunnit pris i uppsatstävling

uppsats_alva-3

Alva Olin-Karlsson prisvinnare i uppsatstävling på Europeiska språkdagen

Alva Olin-Karlsson i KFSCI13 har kommit på tredje plats i en uppsatstävling, arrangerad av Europeiska språkdagen. Uppsatsen, som är på franska, handlar om hennes bästa språkminne. Den valdes bland hundratals bidrag, av en jury med representanter från både EU och Skolverket.

Språkdagen (European Day of Languages) firas varje år den 26 september. Syftet är att lyfta fram språk och språkinlärning som någonting viktigt, intressant och roligt. I år utlystes en uppsatstävling på temat “Mitt bästa språkminne”.

Alvas bästa språkminne är från en skola i Tanzania, där har hon arbetat i ett projekt om flickors utbildning och att utveckla elevdemokratin.

Totalt bidrog Europaskolan Strängnäs med åtta uppsatser: fem i franska, en i latin, en i italienska och en i tyska. Alla mycket bra!

De vinnande bidragen valdes ut av en jury med bland annat representanter för Språkdagen i Sverige, en företrädare för Europeiska kommissionens representationskontor i Sverige och en representant för Skolverket.

Alva är nu inbjuden att medverka på Språkdagen den 26 september på Europahuset i Stockholm. Där får hon möjlighet att läsa upp sin uppsats och även bli intervjuad av en medarbetare från svenska EU-representationen. Förutom äran får hon också ett par biocheckar i pris.

Vi på skolan är mycket stolta över Alva. Återigen har en av våra elever visat att goda språkkunskaper banar vägen för nya relationer och kommunikation över gränserna.

Bravo, Alva!
Caroline Noreen

Här kan du läsa Alvas bidrag, både på franska och svenska.

Läs mer om Europeiska språkdagen och uppsatstävlingen här.
http://www.skolverket.se/skolutveckling/larande/sprak/sprakdagen-1.83492
http://www.goethe.de/ins/se/prj/ets/wett/svindex.htm