Karl Olofsson gör succé med bilder på Instagram

Karl1

Eleven Karl Olofsson går inte bara tredje året på Europaskolan Strängnäs. Han har även stora framgångar på Instagram, där fler än 27 000 personer följer hans bilder.

Att fotografering är Karl Olofssons största intresse går inte att ta miste på. Galleriet i hans Instagramkonto visar upp den ena natursköna bilden efter den andra, alla av professionell kvalitet.

I en intervju för Strengnäs Tidning berättar Karl om sitt fotointresse, som startade i och med de smarta mobilernas allt bättre kameror. Hans Instagramkonto gick sedan alltmer från ren social plattform till ett genomtänkt galleri, där varje enskilt foto blev ett konstverk.

Helst fotograferar Karl i gryningen, då det ofta är dimma eller vindstilla. Motiven hämtas gärna i hemtrakten Mariefred eller på resor, och utgörs av allt från frostnupna ängar och sjöar till gestalter i motljus.

I dag använder Karl enbart systemkamera och lägger mycket tid på sina bilder. Mellan 10 och 20 timmar i veckan går till planering, genomförande och redigering. Han tror på att hålla en röd tråd i fotograferandet och att inte låta statistiken styra. Det viktiga är att följa sin inre känsla och att göra det man vill.

Karl2

Efter gymnasiet planerar han att plugga vidare men vill samtidigt fortsätta att utveckla sitt fotograferande. Helt klart har han alla förutsättningar!

Vi på Europaskolan Strängnäs gratulerar Karl till hans framgångar och önskar stort lycka till i framtiden!

Här kan du se Karls bilder på Instagram >