ESR_Ny-35
ESR_bildspel-3
ESR_Ny-31
ESR_Ny-34
ESR_Ny-23
ESR_bildspel-8
ESR_Ny-18
ESR_Ny-22
ESR_Ny-19
ESR_bild-1
ESR_Ny-21
ESR_bildspel-16
ESR_Ny-17
previous arrow
next arrow

Välkommen till Europaskolan Rogge

Vi ger dig en bra grund inför gymnasiet, med fokus på kunskaper och bildning. Hos oss ska du inte bara lära för skolan, här lär du för livet, med både hjärta och hjärna!

Om Europaskolan Rogge

Europaskolan Rogge är en friskola i Strängnäs, med mellanstadium och högstadium. Skolan startades år 2008 och ägs av Stiftelsen Europaskolan, som är helt ideell och icke vinstdrivande. Europaskolan Rogge erbjuder engagerade lärare, fokus och gemenskap.

Våra spetsutbildningar

Är du en stjärna på matte och NO? Eller älskar du samhällskunskap och historia? Som en av få grundskolor i Sverige erbjuder Europaskolan Rogge två spetsutbildningar från årskurs 7. Välj mellan; matematik, kemi, fysik och biologi och samhällskunskap och historia.

Benninge – vår skolmiljö

Europaskolan Rogge ligger i Benninge, högt uppe på Långberget i Strängnäs. Här har du strålande utsikt över Mälaren, och skogen precis runt knuten. Vår skolmiljö inbjuder till lek, rörelse och gemenskap. Till centrala Strängnäs och resecentrum är det cirka tio minuters promenad.

Elevhälsa

Hälsa och välmående spelar en avgörande roll för våra eleverna och deras prestation. Elevhälsan på Europaskolan Rogge arbetar främst förebyggande och hälsofrämjande, och ska stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål och underlätta för inlärning och studier. Elevhälsoarbetet är en del av vårt systematiska kvalitetsarbete.

Studie- och yrkesvägledare

Hos vår studie- och yrkesvägledaren (syv) får du hjälp med vägledning, information och råd. Det behöver inte bara handla om gymnasievalet, kanske funderar du redan nu på framtida yrken som kan passa dig. Vilka kraven är för att komma dit? Om det är något speciellt du måste fokusera på? Syv är ditt bollplank – passa på att använda det!

Skolmåltiden

Vi tar skolmåltiden på allvar. Vårt mål är därför att servera både god och näringsriktig mat, lagad från grunden. Så långt som möjligt använder vi säsongsanpassade och ekologiska råvaror. Vi serverar bara svenskt kött, och erbjuder alltid vegetariska alternativ. Dessutom har vi alltid en dag per vecka med enbart vegetariska rätter.

Aktuellt på Europaskolan Rogge

Här hittar du nyheter och aktuella händelser.

Fina resultat för Europaskolan Rogge i 2024 års Kängurutävling i matematik

Den världsomspännande Kängurutävlingen i matematik har ägt rum under våren. Traditionsenligt har även eleverna på ...

Full fart på läsningen i Europaskolan Rogges nya bibliotek

Vi har under en tid jobbat med att bygga upp ett eget skolbibliotek här på Europaskolan Rogge. Biblioteket öppnades ...

Äntligen dags för niornas dans på Europaskolan Rogge

Nu har niornas dans gått av stapeln. Den 7 maj samlades förväntansfulla elever i årskurs 9 från samtliga grundskolor i ...