Första och andra pris till Europaskolan Strängnäs i Företagspitchen

Första och andra pris till Europaskolan Strängnäs
Första- och andrapristagarna i Företagspitchen, från vänster: Madeleine Wallerström och Josefine Östlund (Marbled Days UF); Elsa Källstig, Clara Nathanson, Sebastian Stüben och Andreas Dahlqvist (Fast Break UF).

Återigen står UF-företag från Europaskolan Strängnäs på prispallen. I årets upplaga av Företagspitchen tog våra elever hem både första- och andrapriset.

Företagspitchen är en årlig tävling som arrangeras av Ung Företagsamhet, tillsammans med Sörmlands Sparbank och Sparbanken Rekarne. Här får elever med UF-företag chansen att presentera sina idéer inför en jury med stor erfarenhet av entreprenörskap och förtagande.

I årets tävling på Munktell Science Park i Eskilstuna deltog 15 UF-företag från norra Sörmland, varav Strängnäs lade beslag på hela prispallen. Första- och andraplatsen gick nämligen till Europaskolan Strängnäs och på tredje plats kom ett UF-företag från Thomasgymnasiet i samma stad.

Första pris gick till Marbled Days UF, med Josefine Östvik och Madeleine Wallerström. Här är deras affärsidé: “Med en tidlös design och simplicitet vill vi fånga storheten och de många användningsområden som marmor kan utgöra. Vi erbjuder stilrena produkter i marmor samt marmorimitation, till dig som suktar efter elegans, med fokus på smycken och inredningsaccessoarer. Allt är hantverk som vi själva visualiserar fram och skapar produkter av.”

På andra plats kom Fast Break UF, med Sebastian Stüben, Elsa Källstig, Clara Nathanson och Andreas Dahlqvist. Deras affärsidé är den här: ”Vi vill förenkla er vardag genom att erbjuda ett nyttigt, mättande och framför allt snabbt frukostalternativ, så att ni får i er en optimal frukost så enkelt som möjligt.”

Vi är otroligt stolta över våra duktiga elever i klass FÖ14 och deras lärare Caroline Noreen och Robert Berg. Extra hedrande är det att Europaskolan Strängnäs har vunnit första pris alla år utom ett, sedan Företagspitchen startade.

Varmt grattis till er alla!

Vill du veta mer?
Läs om Företagspitchen här > 
Läs mer om Marbled Days UF >
Läs mer om Fast Break UF >