Full fart på läsningen i Europaskolan Rogges nya bibliotek

Vi har under en tid jobbat med att bygga upp ett eget skolbibliotek här på Europaskolan Rogge. Biblioteket öppnades tidigare i våras och kommer att fortsätta att utvecklas framöver.

Syftet är först och främst att främja och stärka elevernas läsintresse. Lärarna kan välja att låta eleverna botanisera bland böckerna och att sitta i biblioteket och läsa, eller alternativt gå till biblioteket för att låna hem böcker i stället.

I dagsläget finns böcker om allt från fantasy, skräck, spänning till ungdomsromaner på våra hyllor. Det är skyltat med text och bild för de olika bokkategorierna för att göra det enklare och tydligare att hitta böcker. Vi har även på elevernas initiativ upprättat en önskelista där eleverna kan skriva vad för böcker de önskar till skolans bibliotek.

Målet är att skolbiblioteket blir en naturlig del av den pedagogiska verksamheten på skolan. Under rätt förutsättningar kan skolbibliotek och läslust bidra till goda skolresultat, det kan även bidra till ökad tillgång till kultur, medier och annan information, litteraturkunskap och bildning i största allmänhet.

Hittills har responsen från eleverna varit mycket positiv. Ett bevis på det är att de ofta stannar och frågar om böcker de önskat har kommit in och även om när de har sin nästa bibliotekstid till exempel.

Vi öskar alla en härlig läsupplevelse.