Dags för programresa till London

Söndagen den 16 januari samlades ett antal förväntansfulla elever från Fö21 (Företagsprogrammet) på Arlanda flygplats, för avresa mot Storbritanniens huvudstad London tillsammans med sin lärare Robert Berg.

Efter incheckning på hotellet blev det en uppiggande stadsvandring som tog oss till några av de viktigaste sevärdheterna i centrum, såsom Trafalgar Square, Buckingham Place, Westminister och Houses of Parliament.

Måndagen inleddes med ett givande besök till Svenska Handelskammaren där eleverna fick veta mer om Handelskammaren som organisation och dess roll att framför allt främja handeln mellan våra två länder. Därefter blev det ett besök på svenska ambassaden som huserar i samma byggnad. Där fick eleverna en inblick om det politiska och ekonomiska läget just nu i Storbritannien. Därefter fortsatte denna intensiva dag med ett besök på FLO Health, där alumnen Josefine Östvik tog emot och berättade om sin resa till London och om hur hon blev kvar, samt hur hon idag jobbar med influencer marketing.

Dagen avslutades med ett besök på Skygarden som ligger på 35:e våningen och bjuder på en fantastisk utsikt över hela London, och musikalen Moulin Rouge.

Tisdagen startade med ett besök på företaget Goodwille, där de berättade om på vilka sätt de kan hjälpa svenska företag att lösa de problem som finns om man vill etablera sig på den engelska marknaden. Därefter var det dags att bli kulturella och ta del av lite modern och samtida konst på Tate Modern, som är Storbritanniens Nationalmuseum.

Sista punkten för dagen var ett besök på SEB där vi fick en inblick i hur banken jobbar i Storbritannien för att hjälpa sina kunder både företag och privata.

På onsdagen åkte vi till Sveriges Radio, där vi fick träffa journalisten Pontus Matsson som berättade sitt arbete och gav en sammanfattning om nutidsläget.

Slutligen besöktes kapitalförvaltarna Stonehage Fleming och vi fick ta del av hur de arbetar med kapitalförvaltning på riktigt lång sikt det vill säga över flera generationer. De bjöd också på en del goda tips om hur man kan göra en lyckosam karriär, som tacksamt togs emot.

Efter några riktigt roliga och intensiva dagar, kan vi konstatera att det blev ett mycket lyckat och upplevelserikt besök i den brittiska huvudstaden.

Tack allihop för en mycket givande och lärorik resa!