Topp tio för Europaskolan Rogge i årets Pangeatävling

Nu har den årliga matematiktävling Pangea avgjorts, och vi glada över riktigt fina resultat för Europaskolan Rogge även i år. Pangea är en tävling som avgörs i flera steg över året med flera delfinaler. Sammanlagt har 14 945 elever från 776 klasser från 94 kommuner deltagit i årets upplaga.

Från Europaskolan Rogge är det i år Albin Norman (klass 9 spets) som lyckades bäst med ett resultat som räckte till en strålande topp tio placering. Albin fick hela 35,25 poäng av 39 möjliga i finalen och full pott, nämligen 33 poäng av 33 möjliga i den första omgången. Bra jobbat och ett stort grattis till dig Albin!

Den 17 februari var det dags för pris- och stipendieutdelning. Ceremonin hölls även detta år i Gymnastik- och idrottshögskolans aula på Lidingö i Stockholm, där det utöver prisutdelningen också bjöds på inspirerande föreläsningar och en härlig musikföreställning

Stort grattis åter igen till dig Albin för din fina prestationer! Ett stort grattis och tack riktar vi till Anna Mustafa som undervisar i matematik och fysik.