Ståtlig julavslutning i domkyrkan för Europaskolan Rogge

Fredagen den 20 december var det julavslutning för Europaskolan Rogge. Det blev en ståtlig och stämningsfull stund, som traditionsenligt ägde rum i Strängnäs domkyrka.

Årets julavslutning inleddes av Catharina Carlsson, som är komminister i domkyrkan. I den fullsatta katedralen framförde hon sin och kyrkans julhälsning.

Tara Korpy och Elma Velic från 9b var konferencierer för dagen. De presenterade sedan tillsammans det ena vackra framförandet efter det andra.

Våra talangfulla elever stod för såväl musik och sång som diktläsning. Det blev många njutbara programpunkter, med allt från strålande sång till sprudlande spex. För årets jultal stod rektor Stefan Enjebo, med varma ord om vår omtyckta skola.

Stiftelsen Europaskolans vice ordförande Henrik Landerholm höll också tal och berättade om Europaskolans första 25 år. I år var det ju, som bekant, just 25 år sedan Stiftelsen Europaskolan grundade gymnasiet Europaskolan Strängnäs. En skola som sedan skulle kompletteras med två grundskolor: Europaskolan Rogge och Europaskolan Malmköping. Det är verkligen en fantastisk utveckling som skett under denna tid!

Julhälsningen ”Hjärtat” blev dagens final, med flera framträdanden i högt tempo, under ledning av Kristina ”Kicki” Ekman. Sedan var det dags att gå på ett skönt och välförtjänt jullov.

Vi vill tacka elever, personal och vårdnadshavare för året som gick och önskar er alla ett riktigt gott nytt år!

Foto: P-O Rosén, Strängnäs