Stämningsfull skolavslutning för Europaskolan Rogge

Nu har vi sommarlov på Europaskolan Rogge! Fredagen den 14 juni var det dags för skolavslutning i Strängnäs domkyrka – en både stämningsfull och vacker högtid, med mycket känslor.

Europaskolan Rogges skolavslutning 2019 inleddes med samling på kyrkbacken, där finklädda elever och personal minglade med vänner och anhöriga.

Så var det dags att klassvis tåga in i katedralen. Våra duktiga värdar tog emot, medan kyrkbänkarna fylldes. Precis som tidigare år var det helt fullsatt!

Sommarkänslan infann sig direkt, till tonerna av den första psalmen: ”I denna ljuva sommartid”. Prästen Catharina Carlsson inledde sedan, genom att hälsa oss alla välkomna.

Därefter fick vi njuta av vacker sång och musik, som framfördes av våra elever. Vi blir alltid lika imponerade av de talanger som ryms i vår skola.

Enligt traditionen fick vi också lyssna till flera tänkvärda tal, bland annat av avgångseleven Felix Brand och styrelseordförande Johan H. Larson. Marcus Lindvalls sommartal blev också ett avskedstal, eftersom han nu lämnar sin rektorstjänst.

Som tidigare år delades det även ut ämnespremier och stipendier till de elever som särskilt utmärkt sig under läsåret och skoltiden.

Extra högtidlig var förstås dagen för niorna, som nu lämnar oss för att gå vidare i livet. Här märktes tydligt insikten om att avskedet var inne, och en och annan tår syntes i ögonvrårna. Till er vill vi säga att vi kommer att sakna er, och önskar er all lycka inför framtiden.

Tack för det här läsåret. Nu önskar vi er alla en riktigt skön och avkopplande sommar!

Fotograf: P-O Rosén, Strängnäs

Fler bilder hittar ni på vår Facebooksida >
Obs! Alla bilder får laddas ner och användas fritt för privat bruk.