Stämningsfull och traditionell skolavslutning i Strängnäs domkyrka för Europaskolan Rogge

Fredagen den 9 juni var det dags för skolavslutning i Strängnäs domkyrka – som blev en både stämningsfull och vacker högtid, med mycket känslor.

Europaskolan Rogges skolavslutning 2023 inleddes med samling på kyrkbacken, där finklädda elever och personal minglade med vänner och anhöriga i det strålande försommarvädret.

Sedan var det så dags att klassvis tåga in i kyrkan. Våra värdar tog emot, medan kyrkbänkarna sakta fylldes på, till slut var hela domkyrkan fullsatt.

Sommarkänslan infann sig direkt, till tonerna av den första psalmen: ”Den blomstertid nu kommer”. Prästen Catharina Carlsson inledde sedan, genom att hälsa oss alla välkomna.

Därefter fick vi njuta av vacker sång och musik, framförd av våra duktiga elever.

Till exempel fick vi höra Syrener av Ida och Chanel från 5C, Come give me Love av Selma och Julia som går i klass 7A och 8C och Håkan Hellström-klassikern 17 år, framförd av Nuo och Banah från 8B och 8A. Vi blir alltid lika imponerade av de talanger som ryms i vår skola.

Enligt traditionen höll sedan rektor Christoffer Bergfors tal, då han med några väl valda ord tackade eleverna för det gånga skolåret och önskade alla en fin sommar.

Som tidigare år delades det även ut ämnespremier och stipendier till de elever som särskilt utmärkt sig under läsåret och skoltiden.

Till sista avslutades det med psalmen ”I denna ljuva sommartid”.

Extra högtidlig var förstås dagen för niorna, som nu lämnar oss för att gå vidare i livet. Här märktes tydligt insikten om att avskedet var inne, och en och annan tår syntes i ögonvrårna. Till er vill vi säga att vi kommer att sakna er, och önskar er all lycka inför framtiden.

Tack för det här läsåret. Nu önskar vi er alla en riktigt skön och avkopplande sommar!

Fler bilder hittar ni på vår Facebooksida >
Obs! Alla bilder får laddas ner och användas fritt för privat bruk.